Elke avond laat deze bakker onverkocht brood en ander voedsel voor mensen in nood op een bankje achter - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elke avond laat deze bakker onverkocht…
Ik ben geen perfecte moeder, maar ik probeer elke dag een goede moeder te zijn Ze vinden een bang klein hondje in hun tuin, maar dan ontdekken ze dat het een met uitsterven bedreigde dingo is

Elke avond laat deze bakker onverkocht brood en ander voedsel voor mensen in nood op een bankje achter

Door Janine
108.097
Advertisement

Zelfs als onze samenleving, gebaseerd op de buitenkant, ons alleen de duidelijke en gedocumenteerde gebaren doen waarnemen, zijn er een immense hoeveelheid kleine dagelijkse acties die mensen uitvoeren zonder complimenten of loftuitingen te ontvangen, maar ze gewoon doen voor hun plezier. Precies zoals Fedele, een Siciliaanse bakker die al 19 jaar een reeks altruïstische handelingen verricht ten gunste van degenen die arm of minder geluk gehad hebben.

Op korte afstand van zijn bakkerij, in de stad Caltanissetta, is er een bankje vergelijkbaar met vele anderen, ware het niet dat het 's avonds de plaats wordt waar een klein wonder plaatsvindt: het wordt bezet met zakken brood, pakken melk, olie en andere basisbehoeften. Alles blijft achter voor iedereen die het wil gebruiken, vooral gezinnen in moeilijkheden of dakloze migranten.

Het begon allemaal lang geleden, toen Fedele nog een kind was en met zijn vader werkte. Op een dag ging klopte een pastoor op de deur van hun winkel en toen hem werd gevraagd waar hij naar zocht, antwoordde hij dat hij alleen wat brood wilde. Fedele volgde hem naar de uitgang en zag dat hij dat brood aan de vele behoeftige mensen op straat uitdeelde en dat beeld bleef op de een of andere manier op zijn netvlies staan.

Advertisement

Zijn stille en onvermoeibare missie beperkt zich niet langer tot het neerleggen van het brood aan het einde van de dag op het bankje, maar omvat een netwerk van solidariteit dat elke dag donaties oplevert. Voedingsmiddelen en dranken die Fedele ook bij mensen thuis komt bezorgen voordat hij naar huis gaat, bijvoorbeeld om een zieke moeder te helpen die moeite heeft om rond te komen en haar "solidariteitsbankje” niet kan bereiken.

Het voorbeeld van Fedele, die zijn geweldige onderneming van altruïsme al bijna 20 jaar uitvoert, laat ons zien dat om een goed hart te hebben het niet nodig is om cheques uit te schrijven en er veel ophef over te maken: het is genoeg om te beginnen met het dagelijks leven, met eenvoudige dagelijkse gebaren. Zo eenvoudig als op een bankje te zitten en een stuk brood eten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt