Vriendschap tussen vrouwen bestaat en is een effectief kalmerend middel tegen dagelijkse stress - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vriendschap tussen vrouwen bestaat en…
Honing- en uiensiroop: een effectieve remedie tegen hoest Schijnbaar serieus, maar romantisch: degenen die zijn geboren onder het teken van Steenbok zijn schatten die moeten worden gekoesterd

Vriendschap tussen vrouwen bestaat en is een effectief kalmerend middel tegen dagelijkse stress

Door Janine
2.314
Advertisement

Vriendschap is een belangrijk ingrediënt in het leven van iedereen. Het hebben van een vriend zal misschien niet de oplossing voor al onze problemen zijn, maar als we iemand hebben om mee te praten, zijn we al halverwege. Die vriend zal klaar staan om ons te adviseren of zelfs gewoon luisteren naar onze moeilijkheden en dit zal ons onmiddellijk beter doen voelen.

We hebben het vaker over de mogelijkheid van een vriendschap tussen vrouwen gehad, omdat velen geloven dat het onmogelijk is. Maar ze hebben het mis, omdat vriendschap tussen vrouwen bestaat en wanneer het oprecht is, is het sterker dan enige andere band!

Wanneer een vrouw een echte vriendin vindt, heeft ze geluk: voor haar zal er een persoon zijn die haar niet alleen in tijden van nood zal helpen of momenten van vreugde zal delen - zoals ook een vriend zou kunnen doen - maar iemand die haar goed begrijpt, zelfs zonder een woord te zeggen. In feite hebben vrouwen in hun bestaan te maken met angsten, spanningen en gedeelde sociale kwesties: dit is de reden waarom, wanneer een oprechte band wordt gesmeden, deze onvervangbaar is. Een onzichtbare draad verbindt de harten van alle vrouwen.

foto: pexels

Een studie door Dr. David Spiegel heeft aangetoond dat het echt belangrijk is voor vrouwen om een netwerk van vriendschappen te hebben: de arts observeerde een groep vrouwen die aan borstkanker leed, het ene deel uitsluitend behandeld met medicijnen en het andere gericht op een jaarlijkse groepstherapie. Welnu, het bleek dat vrouwen die de gelegenheid hadden gehad om hun ervaringen met andere mensen te delen, een langere levensverwachting hadden, naast onmiddellijk profijt te trekken van het beter omgaan van de ziekte.

Een andere studie uitgevoerd door Dr. Laura Klein en Shelley Taylor bevestigt ook het belang voor vrouwen om vriendschap met elkaar te sluiten: de reden ligt in de verschillende manier waarop mannen en vrouwen reageren op stress. Tijdens stressvolle momenten kunnen mannen minder oxytocine produceren - het gelukshormoon - en om deze reden veroorzaken ze ontsnappings- of gevechtsreacties. Vrouwen reageren daarentegen door vriendschap met andere vrouwen te zoeken om het stressniveau te reguleren: koffie drinken met een vriendin kalmeert in feite de geest en verlicht stress onmiddellijk.

Daarom kunnen vrouwen gewoon niet zonder vriendschap, met name vrouwelijke vriendschap, waarmee ze vermoeiende dagen overwinnen en een rustiger leven leiden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt