Akhal-Teke of "gouden paarden" worden beschouwd als een van de oudste en meest elegante ter wereld - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Akhal-Teke of "gouden paarden" worden…
New York: huisdieren kunnen eindelijk worden begraven op begraafplaatsen naast hun eigenaars 7 voordelen van aardappelen, voedzame en nuttige groenten om de bloeddruk onder controle te houden

Akhal-Teke of "gouden paarden" worden beschouwd als een van de oudste en meest elegante ter wereld

Door Janine
2.576
Advertisement

Ben je ooit in de buurt van een paard geweest? Zo ja, heb je waarschijnlijk ook gemerkt hoe majestueus deze dieren zijn. De meesten van ons willen graag in de buurt van een paard komen omdat ze bekend staan als loyale en buitengewone metgezellen. Bovendien zijn ze ook erg mooi en hebben ze die stijlvolle uitstraling die hen onderscheidt van andere paardenrassen, maar er is een heel speciaal ras dat tot de minst bekende maar tot de meest bewonderde ter wereld behoort.

Sommige paarden zijn in feite groter dan anderen en hebben ook meer of minder vaardigheden dan anderen, misschien wat kleiner maar net zo elegant.

Een buitengewoon paardenras afkomstig uit Turkmenistan is bekend onder de naam "Akhal-Teke". Zijn schoonheid is niet alleen duidelijk in zijn grootte, maar ook in zijn uiterlijk dat bijna aan de kleuren van metaal doet denken. Akhal-Teke is een zeer zeldzaam ras, het is heel anders dan de andere paardenrassen die je al hebt gezien en is herkenbaar aan de prachtige gouden vacht, om deze reden staan ze ook bekend als "gouden paarden".

Volgens officiële gegevens zijn er wereldwijd slechts ongeveer 1.250 van deze paarden, en daarom zijn ze zo zeldzaam. We zijn gewend aan paarden die een zwarte, bruine, een beetje roodachtige of witte kleur hebben, maar exemplaren met dergelijk glanzend haar zie je zelden, dit komt omdat de manier waarop eiwitten in de vacht van deze paarden reageren, het licht reflecteert.

Vanwege deze weerspiegeling doet de vacht van Akhal-Teke bijna denken aan de kleur van metaal.

Advertisement

De Akhal-Tekes hebben ook een uitstekende reputatie voor snelheid en uithoudingsvermogen en staan bekend als een zeer intelligent paardenras, ook dankzij het feit dat ze zich door de eeuwen heen hebben aangepast aan de ongunstige klimatologische omstandigheden van Turkmenistan; hoewel er nog geen officiële gegevens zijn, wordt gedacht dat ze tot de oudste paardenrassen behoren die ooit voet op aarde hebben gezet!

Buitengewone exemplaren, vind je ook niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt