Deze autistische man zingt om patiënten te kalmeren in het ziekenhuis waar hij werkt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze autistische man zingt om patiënten…
Een 5-jarige jongen met een hersentumor realiseerde zijn droom om op een eenhoorn te rijden Deze twee kinderen repareren schoenen voordat ze naar school gaan om hun lunch te kunnen betalen en hun studie voort te zetten

Deze autistische man zingt om patiënten te kalmeren in het ziekenhuis waar hij werkt

Door Janine
1.873
Advertisement

Ieder van ons heeft zijn eigen manier om met de moeilijkheden en stress van het leven om te gaan. Er zijn mensen die zich met situaties confronteren, degenen die besluiten er een nachtje over te slapen, of degenen die ze gewoon… zingend onder ogen zien. Net als John Melara, een man met autisme die, sinds hij een kind was, ontdekte dat zingen voor hem een onfeilbare manier was om met emoties om te gaan en een gevoel van rust te vinden wanneer hij zich niet meer onder controle had.

Helaas werd John tijdens zijn middelbare schooljaren gepest vanwege zijn zangambities. Door slechte ervaringen op school zong hij niet langer in het openbaar. Toen hij volwassen werd is er echter veel veranderd, en nu is zingen weer een waardevolle hulp voor hem, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de mensen om hem heen.

John werkt als assistent in een ziekenhuis in Pennsylvania. Hij begeleidt vaak patiënten op een brancard of rolstoel van kamer naar kamer in de faciliteit. Het is op die momenten dat angst en spanning hoge niveaus kunnen bereiken. Dankzij John kunnen mensen die in het Amerikaanse ziekenhuis worden opgenomen echter waardevolle momenten van rust vinden.

Hoe? Je zult het inmiddels begrepen hebben: Melara zingt voor hen. Met zijn stem slaagt hij erin een soort kalmerende “therapie” uit te voeren voor alle patiënten die, zoals begrijpelijk, bang zijn voor wat ze in het ziekenhuis ervaren. Het begon allemaal toen John begon te zingen voor een patiënt die na een paar tests een zenuwinzinking kreeg: de patiënt kalmeerde en vanaf dat moment begon John uit zijn schelp te kruipen.

Advertisement
foto: Fox6

Zijn speciale zang”service” wordt aangeboden aan alle patiënten die hij rondbrengt. En de patiënten konden niet gelukkiger zijn om wat rust te vinden in een vaak kille en droevige omgeving zoals het ziekenhuis. In zijn zak houdt John altijd een stapel briefjes waarop hij de teksten van zijn favoriete liedjes afdrukt.

Stress, angsten en spanningen worden zo verlicht tijdens de kostbare "reizen" met John. Een man die, ondanks het pesten en de kwaadsprekerij, erin slaagde zijn talent belangrijk en therapeutisch te maken voor zichzelf en voor de vele mensen om hem heen die het elke dag nodig hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt