Deze honden helpen de jonge patiënten van een kinderziekenhuis elke dag om hun angsten te overwinnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze honden helpen de jonge patiënten…
Zelfgemaakte laurierolie: een concentraat van vitamines en heerlijkheid, om elk gerecht op smaak te brengen Een meisje huurt daklozen in om jassen te maken die slaapzakken worden voor behoeftigen

Deze honden helpen de jonge patiënten van een kinderziekenhuis elke dag om hun angsten te overwinnen

31 Januari 2020 • Door Janine
2.475
Advertisement

Wie het geluk heeft om een hond aan zijn zijde te hebben, weet heel goed hoe belangrijk en nuttig hun aanwezigheid in het leven is. En we hebben het niet alleen over gezelschap, spelen, verwennerij, wandelingen en alle klassieke activiteiten die met een viervoeter worden gedaan. Deze prachtige dieren slagen er namelijk in ons veel, veel meer te geven.

Hoe? Bijvoorbeeld om ons en onze dierbaren te helpen moeilijke momenten te overwinnen, zoals wanneer we ziek zijn of in het ziekenhuis liggen. In het Verenigd Koninkrijk is er een groep prachtige honden die het leven van veel kinderen in het kinderziekenhuis Southampton een beetje gemakkelijker en gelukkiger maken.

via: BBC

Ze heten Leo, Milo, Hattie, Quinn, Jessie en Archie: ze zijn de “dog-tors", zes prachtige exemplaren van golden retrievers die, dag in dag uit, met hun aanwezigheid het lijden, de angsten en de donkerste momenten verlichten waarmee helaas veel in het ziekenhuis opgenomen kinderen te maken hebben.

Onderzoeken, operaties, instrumenten en procedures om mee om te gaan: als een ziekenhuisopname voor volwassenen al geen prettige ervaring is, laat staan voor een kind, dat misschien niets anders zou willen doen dan buiten spelen en plezier maken met zijn leeftijdsgenoten.

We had a great visit today by one of our cutest fundraisers, the newly qualified Quinn the Pets as Therapy dog!!! He is now working his magic cheering up the children at Southampton Children's Hospital.

Pubblicato da Southampton Hospital Charity UK su Lunedì 9 aprile 2018

Zo tonen de zes honden, gewapend met alle tederheid en nabijheid die ze kunnen geven, de kinderen dat medische procedures niet zo beangstigend zijn als ze lijken. Zuurstofmaskers, röntgenapparaten, elektrocardiogrammen: wanneer een van deze prachtige honden naast de jonge patiënten staat, lijken ze absoluut minder intimiderend. De kinderen kalmeren en lachen weer, omdat de honden hen ”laten zien" wat ze gaan doen.

Advertisement

De steun van artsen voor de opgenomen kinderen blijft een fundamentele rol spelen voor hun herstel, maar ongetwijfeld leveren deze prachtige dieren ook een essentiële bijdrage: hun kalmerende aard is de perfecte manier om angst te verminderen en empathie te creëren, waardoor de kinderen geloven dat ze dezelfde tests zullen ondergaan.

Deze speciale honden bezoeken het ziekenhuis van Southampton tot 5 keer per week. De groep bestaat dankzij donaties en vertrouwt op de inzet van de vrijwilligers die de honden beheren en verzorgen. We hopen dat meer en meer prachtige en nuttige initiatieven zoals deze overal kunnen plaatsvinden, voor het welzijn en de rust van veel kinderen in moeilijkheden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt