x
Deze kat zamelt geld in voor de daklozen…
Deze hond eet het paspoort van zijn baasje op die naar Wuhan zou vertrekken, en Deze brandweerman neemt afscheid van zijn trouwe viervoeter met een ontroerend bericht op Twitter

Deze kat zamelt geld in voor de daklozen door te "stelen" van voorbijgangers die stoppen om met hem te spelen

29 Januari 2020 • Door Janine
18.715
Advertisement

Katten spinnen niet alleen, ze zijn ook zeer bekwame jachtdieren: niet toevallig werden ze in het verleden, maar ook tegenwoordig in veel situaties, op bewoonde plaatsen gehouden om muizen en andere ongewenste gasten weg te jagen.

Ook de kat waar we het vandaag over zullen hebben, is geadopteerd om muizen uit een kantoor te jagen, maar uiteindelijk bleek zijn fysieke vermogen nuttig te zijn voor het opzetten van een goed doel.

via: ABCNews

Het is moeilijk voor te stellen hoe een zachte en speelse kat een nuttige inzamelingsactie kan creëren. Het begon allemaal toen de eigenaar van een marketingbureau een kat adopteerde om muizen het kantoor uit te jagen.

De kat raakte snel gewend aan zowel het kantoor als de werknemers die elke dag tijd met hem doorbrachten. Zijn favoriete tijdverdrijf? Bij het raam zitten en de wereld daarbuiten bekijken. Op een dag begon men echter geld te vinden in het kantoor bij de glazen deur.

Advertisement

Ze konden niet begrijpen hoe al die bankbiljetten daar terecht hadden kunnen komen. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat voorbijgangers stopten om met de kat te spelen door een bankbiljet onder de glazen deur te schuiven.

Toen deden ze een poging en de mogelijkheid bleek juist te zijn! De kat speelde met de bankbiljetten die voorbijgangers hem gaven, en bracht ze naar kantoor. Nu moest er nog besloten worden wat te doen met dat geld: het idee was om het toe te wijzen aan een liefdadigheidscentrum in de wijk dat daklozen hielp. Want ook de kat was vroeger dakloos!

Zo ontstond een inzamelingsactie genaamd CASHnip Kitty waaraan veel mensen blijven deelnemen ondanks dat ze de kat nooit hebben gezien of met hem hebben gespeeld door de glazen deur. Mensen geven geld aan de kat, dat vervolgens naar het liefdadigheidscentrum wordt gestuurd.

Advertisement

Dit is hoe een kat de daklozen in de wijk heeft geholpen, eenvoudig door te reageren op zijn instinct van spelen en jagen!

Tags: DierenKomischeKatten
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt