Een moeder opende een bakkerij om haar gehandicapte zoon een waardige baan te geven en hoop op de toekomst - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een moeder opende een bakkerij om haar…
Een echtpaar heeft een gigantisch bed gebouwd om met hun 8 honden te slapen, die ze van de straat hebben gered Een 4-jarige jongen overtuigt zijn ouders om een dakloze man te “adopteren”: de oude man wordt de opa van het gezin

Een moeder opende een bakkerij om haar gehandicapte zoon een waardige baan te geven en hoop op de toekomst

Door Janine
1.063
Advertisement

Een moeder zou alles doen voor haar kind, vooral als deze altijd vele moeilijkheden heeft gehad om te leven als een leeftijdsgenoot. Wanneer je een gehandicapt kind hebt, weet je dat je voor uitdagingen komt te staan om een zo normaal mogelijk leven voor je kind te garanderen. Dit is de reden waarom Margaret Cortes, bezorgd over de toekomst van haar zoon Frankie, die leed aan een hersenverlamming, besloot om een bakkerij te openen in haar stad, Galva, in Illinois (VS). Margaret wilde er zeker van zijn dat haar Frankie een fatsoenlijke en goedbetaalde baan had zodra hij van de universiteit kwam en daarom opende ze "Special Kneads Bakery": een heel speciale bakkerij!

Special Kneads, dat, als we deze uitdrukking willen vertalen, een beetje zou klinken als "Speciaal deeg”, en vertegenwoordigt een rechtstreeks eerbetoon aan Frankie en aan al die jongeren met cerebrale parese die elke dag een normaal leven proberen te leiden. Frankie's moeder Margaret Cortes was haar baan kwijtgeraakt toen de historische bakkerij in de stad waar ze jarenlang werkte voor altijd werd gesloten op 31 december 2017. De vrouw was echter niet ontmoedigd en kwam meteen in actie. Dankzij een eenvoudige online zoekopdracht besefte Margaret dat op een bepaald moment, na 80 jaar geschiedenis, er geen bakker meer was in haar buurt. Zo gezegd, zo gedaan, de vrouw heeft deze verleidelijke kans om haar bedrijf op te zetten met beide handen aangegrepen!

It has been a whirlwind of a couple of days. Who would’ve thought that a story could spread like wild fire! Frankie...

Pubblicato da Special Kneads Bakery su Venerdì 3 gennaio 2020

Tegelijkertijd maakte Margaret zich echter grote zorgen over haar zoon Frankie, een jongen die sinds de vroege jaren van zijn leven de diagnose heeft gekregen van verschillende ziekten die hem hebben gedwongen te leven als gehandicapte. “Frankie zou nooit kunnen lopen of praten” zei Margaret, “hij heeft een hersenverlamming.” De jongen is ook blind aan één oog, maar ondanks al zijn beperkingen is hij tot veel dingen in staat; zijn moeder was zich daar van bewust en daarom wilde ze hem een waardige en motiverende baan geven. Margaret vreesde altijd dat Frankie terecht zou komen in een laaggeschoolde en onderbetaalde baan, waardoor hij zich geïsoleerd zou voelen van de rest van de wereld.

Advertisement

We have arrived safe and sound from our extraordinarily perfect day in New York. So much love and gratitude to the...

Pubblicato da Special Kneads Bakery su Mercoledì 15 gennaio 2020

Frankie werkt graag in de bakkerij: "Ik probeer iedereen met respect te behandelen en de klanten zoveel mogelijk te laten lachen. Ik bied graag een dienst aan de gemeenschap, het geeft me een goed gevoel", zei hij.

Special Kneads Bakery is niet alleen de bakkerij van een kleine stad, maar ook een plek om andere jongeren met belangrijke handicaps te onderwijzen en te motiveren, om in hun capaciteiten en vaardigheden te geloven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt