Deze Rottweiler waakt altijd over het brood, telkens wanneer haar familie het huis verlaat

Janine image
door Janine

12 Maart 2020

Deze Rottweiler waakt altijd over het brood, telkens wanneer haar familie het huis verlaat
Advertisement

Rottweilers zijn uitstekende waakhonden, geboren voor dit doel, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere taken, zoals het begeleiden van blinden. Het zijn honden die, als ze vakkundig zijn opgeleid, onmisbaar kunnen zijn voor mensen -  het is een ras dat vaak wordt gebruikt bij de politie en in het leger. Helaas lijkt het echter steeds meer incompetente eigenaren aan te trekken, die niet weten hoe ze met zo'n sterke en krachtige hond moeten omgaan en het moeten trainen ... het resultaat? In de loop van de tijd heeft de Rottweiler een reputatie opgebouwd als “gevaarlijke” hond. De familiehond in dit verhaal heeft echter nog nooit iemand aangevallen en bleek een uitstekende waakhond te zijn. Ze bewaakt voornamelijk het brood.

via The Animal Rescue Site

Advertisement
Facebook / Katrina Frank

Facebook / Katrina Frank

De trouwe Jakey is een 6-jarige Rottweiler die heeft besloten om, zelfs ten koste van haar leven, te beschermen wat haar het belangrijkste lijkt voor haar gezin: het brood. De meeste waakhonden hebben een duidelijk idee waar ze op moeten letten, oftewel dieven, maar Jakey lijkt de focus volledig ergens anders te hebben gelegd.

“Het begon het ongeveer vier jaar geleden toen we naar onze boerderij verhuisden”, zei Katrina, de “moeder” van Jakey. “Elke keer als we het huis verlaten, verstopt ze het brood.”

Advertisement
Facebook / Katrina Frank

Facebook / Katrina Frank

Jakey's neus is uitzonderlijk als het gaat om gebakken goederen. Zodra Katrina of haar hele familie hun huis verlaat, ook al is het voor een paar uur, onderschept Jakey de zak met brood en begint deze nauwgezet te controleren totdat ze allemaal weer thuis zijn. Als het brood in de voorraadkast of in de vriezer ligt, zal de lieve Rottweiler een manier vinden om het te pakken te krijgen.

Facebook / Katrina Frank

Facebook / Katrina Frank

Het mooie is dat Jakey sinds ze deze aan “zware" taak is begonnen, nooit in de verleiding is gekomen om in een stuk brood te bijten. Ze maakt zich natuurlijk zorgen en zorgt ervoor dat geen enkel ander dier in huis het brood van haar familie kan eten. Voor Jakey lijkt het bijna alsof dat brood het belangrijkste is voor haar hele gezin, waarschijnlijk omdat ze heeft gezien dat ze het vaak aten en de restjes in de "heilige" brooddoos stopten.

Wat zeker is, is dat alleen al de foto's van deze grappige scènes hilarisch zijn!

Advertisement