Een recordbrekende ontmoeting: de langste man ter wereld en de kleinste vrouw ter wereld samen voor een commercial - BekijkDezeVideo.nl
x
Een recordbrekende ontmoeting: de langste…
Een student werd door de school gestraft nadat hij zijn klasgenoten had laten betalen om zijn ontsmettingsmiddel te gebruiken Moedig en heel impulsief: degenen geboren onder het teken van de Leeuw kennen geen halve maatregelen

Een recordbrekende ontmoeting: de langste man ter wereld en de kleinste vrouw ter wereld samen voor een commercial

13 Maart 2020 • Door Janine
8.354
Advertisement

Gelukkig is er in de wereld een grote verscheidenheid aan individuen en elk van hen is uniek en ongekend in zijn bestaan. Deugden en gebreken hebben we allemaal, sommigen meer en sommigen minder, en bepaalde bijzonderheden zijn specifiek voor een aantal individuen. Er zijn mensen die door een vermeend gebrek zelfs een carrière op kunnen bouwen, deze vakkundig transformeren en profiteren van een toestand die gewoonlijk als “vreemd” en “buiten de gebaande paden” wordt beschouwd. Neem bijvoorbeeld Jyoti Amge, de kleinste vrouw ter wereld, geboren in Nagpur, in India, in 1993. De jonge vrouw lijdt aan een genetische ziekte, maar is erin geslaagd haar toestand om te zetten in een kracht. Een ander voorbeeld, lijnrecht tegenover Jyoti, is Sultan Kosen, de langste man ter wereld.


Jyoti Amge werd geboren met een genetische ziekte genaamd achondroplasie, een bijzondere vorm van dwerggroei die haar groei op 3-jarige leeftijd blokkeerde. In 2013 werd het 62,8 cm lange Indiase meisje bekroond als de “kleinste vrouw ter wereld” en maakt deel uit van het Guinness World Records. Haar toestand weerhield haar er echter niet van om af te studeren in de literatuur en belangrijke resultaten te behalen, ook op het gebied van film.

Ook Sultan Kosen, een Turkse jongen, is houder van een ongewoon record: met een lengte van 251 cm wordt hij erkend als de langste man ter wereld! Zijn gigantisme is te wijten aan een tumor van de hypofyse, die een enorme toename van hormonen veroorzaakt; Kosen onderging een operatie om de tumor te verwijderen, met succes. Ook hij staat, net als de kleine Jyoti, officieel in het Guinness World Records vanwege zijn immense gestalte.

Advertisement

De man draagt maat 57 als schoenmaat en hoewel zijn lengte nuttig kan zijn op bepaalde gebieden, heeft hij verschillende keren, zonder succes, geprobeerd om deel uit te maken van een basketbalteam, toen hij jonger was.

De twee ontmoetten elkaar in Egypte om een reclamespot over toerisme te maken, voor de piramiden van Gizeh.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt