Liam, een 30-jarige met leukemie die het niet heeft gered tegen het Coronavirus: "red iemand anders" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Liam, een 30-jarige met leukemie die…
Tijdens het isolement vraagt een 5-jarige jongen zijn kleine broertje om zijn haar te knippen: hij wil een Coronavirus: deskundig advies om de boodschappen thuis te desinfecteren en het risico op besmetting te verminderen

Liam, een 30-jarige met leukemie die het niet heeft gered tegen het Coronavirus: "red iemand anders"

Door Janine
26.417
Advertisement

De pandemie van het Coronavirus brengt wereldwijd pijn en lijden met zich mee. Wanneer we niet direct betrokken zijn bij de situatie in eerste persoon of een familielid, realiseren we ons nauwelijks dat achter de cijfers die het nieuws elke dag meldt, er vrouwen en mannen zijn, van vlees en bloed, waar het slecht mee gaat en het niet redden, waardoor onoverbrugbare leegtes achterblijven.

Net zoals voor Liam Downing, een 30-jarige Engelse man die al 2 jaar strijdt tegen leukemie, een ziekte die minstens zo ernstig is als Covid-19.

via: The Sun

Toen bij Liam de diagnose Coronavirus werd gesteld, was het voor iedereen snel duidelijk dat zijn situatie verre van eenvoudig was. De man, die DJ is, is altijd omschreven als een goedhartige jongen met veel moed en een positieve geest.

Dat is tenslotte precies wat nodig is bij het bestrijden van een vijand als leukemie, een pathologie die voor Liam degeneratief was: de artsen hadden hem verschillende keren verteld dat hij niets kon doen om het te verslaan. En toen het Coronavirus aan de leukemie werd toegevoegd, was de klap zwaar, zowel voor hem als voor zijn familie.

Zijn zus Laura zei dat zij en haar familie Liam op 23 maart 2020, Liam's 30e verjaardag, mochten bezoeken, uiteraard met alle nodige voorzorgsmaatregelen. De jongen bracht zo zijn geliefden op de hoogte van de beslissing die hij had genomen. Hij vertelde de artsen dat hij geen medicijnen meer zou nemen en nodigde hen uit hun inspanningen te wijden aan het redden van andere patiënten die wel kans op genezing zouden hebben.

Ondanks dat hij zijn glimlach en zijn vreugde nog niet had verloren, overleed Liam binnen 4 dagen, zich ervan bewust dat hij geen andere, verschrikkelijke strijd had kunnen voeren, naast de strijd die al was gevoerd tegen leukemie. Zijn familie, kapot van verdriet maar trots op de moed en vrijgevigheid van deze geweldige jongen, heeft een inzamelingsactie op GoFundMe geactiveerd, voor zijn begrafenis en voor donaties aan het ziekenhuis dat voor hem heeft gezorgd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt