Een wanhopige dochter laat zich aannemen in de wasserij van een bejaardentehuis om haar bejaarde moeder te kunnen zien

Janine image
door Janine

04 November 2020

Een wanhopige dochter laat zich aannemen in de wasserij van een bejaardentehuis om haar bejaarde moeder te kunnen zien
Advertisement

Wat je al niet doet om je ouders een goed gevoel te geven en nooit van hen te scheiden op het moment van de grootste nood. Om ze niet alleen te laten, zouden wij, kinderen, bereid zijn om elk type baan te aanvaarden, ons leven overhoop te halen om ze sereen te zien. Zeker, de Covid-19-pandemie heeft dit proces versneld waarbij oudere en zwakkere mensen moeten worden beschermd tegen te nauw contact om besmetting te voorkomen. Dit is de reden waarom veel bejaarde ouders in bejaardentehuizen hun kinderen niet meer hebben kunnen zien…

via NewsBreak

Advertisement
CBS Boston

CBS Boston

Hetzelfde gebeurde met MJ Ryan, een Amerikaanse vrouw wiens moeder, Theresa genaamd, al een tijdje in een bejaardentehuis woont; de vrouw is 90 jaar oud en lijdt aan een acute vorm van dementie, maar toen ze jonger was en zichzelf zei ze altijd deze woorden tegen haar dochter: "Er is altijd een alternatieve manier. Als iets je in de weg staat, zoek dan een omweg."

En dat bracht MJ in de praktijk. Wetende dat ze met het uitbreken van de wereldwijde pandemie niet langer in staat zou zijn om haar moeder in de instelling in Massachusetts te bezoeken, waren videogesprekken vanaf haar mobiel of tablet niet langer voldoende om een ​​steeds groter wordende kloof te overbruggen; MJ besloot elke donderdagmiddag als assistente in de wasserij van de ouderen te worden aangenomen; een baan die MJ onmiddellijk accepteerde om haar zieke moeder minstens één keer per week te zien.

Beter dan niets in deze moeilijke tijden voor iedereen, nietwaar?

Advertisement