Tijdens de lockdown, bood een man aan om grafstenen op de lege begraafplaatsen schoon te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Tijdens de lockdown, bood een man aan…
Twee vrienden vermommen zich als Spider-Man en brengen een bezoek aan de buurtkinderen die in quarantaine zijn vanwege Covid-19 Frankrijk: drie dieven vergeten hun zelfcertificeringen op de locatie van de diefstal en worden onmiddellijk geïdentificeerd

Tijdens de lockdown, bood een man aan om grafstenen op de lege begraafplaatsen schoon te maken

Door Janine
2.308
Advertisement

In een tijd waarin het grootste deel van de bevolking wekenlang thuis zit zonder vrij te kunnen gaan en staan vanwege de beperkende maatregelen van de lockdown om de besmetting van Covid-19 binnen de perken te houden, zijn de bezoeken aan dierbaren op de begraafplaatsen steeds schaarser geworden. Een van de gevolgen is dat veel van de grafstenen al enige tijd niet zijn schoongemaakt door bezoekende familieleden, maar er is een Engelse vader die zichzelf gratis aanbiedt om ze schoon en respectvoller te maken.

via: BBC

Ryan Van Emmenis, een 37-jarige man die in Winsford in Cheshire woont, besloot dat hij het grootste deel van de tijd met zijn drie jonge kinderen zou doorbrengen door in het dorp te wandelen en de grafstenen schoon te maken waar familieleden niet voor konden zorgen vanwege de quarantaine.

Ryan heeft namelijk een schoonmaakbedrijf, dus het zou een genoegen en een eer voor hem zijn geweest om de tijd in de open lucht door te brengen en de inwoners van Winsford een volledig gratis dienst te verlenen.

En dus, gewapend met professionele reinigingsapparatuur en samen met zijn drie kinderen, begon Ryan met het schoonmaken van alle vuile en verwaarloosde grafstenen van de plaatselijke begraafplaatsen van St. Chad en Swanlow Park. Met de hulp van zijn kleine kinderen, gewapend met water en zeep, neemt Ryan altijd 20 minuten van zijn dagelijkse wandeling de tijd om de grafstenen van gestorven dierbaren van familieleden die er niet naartoe konden, schoon te maken en in de oude pracht te herstellen.

Het vriendelijke en volledig gratis gebaar van Ryan en zijn familie is bijzonder goed ontvangen door de gemeenschap van Winsford. Ryan zei: “Je moet respectvol zijn omdat het iemands familielid is, het is iemands herinnering. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste producten gebruikt en voorzichtig wezen… Sommige van deze grafstenen die ik schoonmaak, zijn meer dan 100 jaar oud en algen, mos enz. kunnen een zeer negatieve invloed op ze hebben, dus ik moet heel voorzichtig te werk gaan.”

Advertisement

Ryan heeft onlangs met een predikant samengewerkt om te beslissen welke grafstenen moeten worden schoongemaakt. Voor gebruikers van sociale media die geïnspireerd zijn door zijn initiatief, raadt Emmenis iedereen zonder professionele ervaring in de schoonmaak aan om zeep en water te gebruiken. Het zijn twee zeer eenvoudige hulpmiddelen die in dergelijke situaties een verschil kunnen maken!

Goed gedaan Ryan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt