Deze man maakt zandsculpturen die zo gedetailleerd en realistisch zijn, dat ze tot leven lijken te komen - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze man maakt zandsculpturen die zo…
Enkele goede redenen om niet te veel over onszelf te vertellen en gelukkiger te leven De chauffeur van een bus ziet een man die op het punt staat een oude vrouw te beroven: hij stopt het voertuig en gaat achter hem aan

Deze man maakt zandsculpturen die zo gedetailleerd en realistisch zijn, dat ze tot leven lijken te komen

21 Juni 2020 • Door Janine
8.241
Advertisement

Had je ooit gedacht dat kunst met zand gemaakt kon worden? De kunstenaar Andoni Bastarrika, oorspronkelijk afkomstig uit Baskenland, lijkt ruimschoots te hebben aangetoond dat hij echte kunstwerken kan maken door simpelweg het zand van de stranden te gebruiken met water en wat geïmproviseerd gereedschap. Zijn dierensculpturen zijn zo gedetailleerd dat ze net echt lijken! Een paard, een lief babyolifantje of een angstaanjagende haai: het zijn slechts zandsculpturen, maar ze lijken op het strand tot leven te komen, elke keer dat Andoni ze wil creëren.


Deze getalenteerde kunstenaar begon in 2010 zand te gebruiken als het belangrijkste onderdeel voor zijn werk en sindsdien is hij niet meer gestopt. Het begon allemaal toen Andoni tijdens die warme zomer van enkele jaren geleden, om zijn dochters gelukkig te maken, met zand begon te spelen en een Zeemeermin creëerde. Technisch gezien zou het niet Andoni's beste artistieke product zijn geweest, maar het was de juiste springplank.

Toen hij eenmaal vertrouwd raakte met zijn handen en met wat ze leken te kunnen maken, in de juiste conditie - met zand werken - bleef Andoni ermee doorgaan en zijn talent gedurende de volgende 10 jaar cultiveren.

Advertisement

Soms gebruikt hij externe hulpmiddelen om in zijn werken te integreren, om de sculptuur nog reëler te maken: voor de hoorns en hoeven van de stier, een van zijn beroemde sculpturen, gebruikte hij bijvoorbeeld externe voorwerpen. Maar Andoni gebruikt vooral eenvoudig zand. De vochtigheid doet de rest: elke keer dat hij een sculptuur maakt, komen talloze zanddeeltjes in actie, die zich aan elkaar hechten dankzij de vochtigheidsfactor.

Als het werk klaar is, kan Andoni tevreden zijn, maar hij weet dat zijn werk snel zal verdwijnen dankzij de wind en de getijden. Desalniettemin blijven zijn werken gegrift in het geheugen van veel mensen, toeristen en zwemmers, die betoverd zijn door het realisme van bepaalde sculpturen.

Advertisement

Om zijn kunst te volgen, kun je de Instagram-pagina bezoeken waar de foto's van zijn mooiste werken worden verzameld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt