Op school zijn ze boos op hem omdat hij niet stopt met tekenen: een restaurant neemt hem aan om een muur in een zaal te versieren - BekijkDezeVideo.nl
x
Op school zijn ze boos op hem omdat…
Om het haar aan niets te laten ontbreken, brengt een hond een snack naar zijn vriendin die de puppy's melk geeft De medewerkers van dit busstation bieden onderdak aan zwerfhonden met dekens en banden

Op school zijn ze boos op hem omdat hij niet stopt met tekenen: een restaurant neemt hem aan om een muur in een zaal te versieren

19 November 2019 • Door Janine
102.359
Advertisement

Achter een "onhandelbaar" kind op school kan een sociaal, creatief, actief kind zitten. We moeten nooit te snel oordelen, omdat de waarheid heel anders kan zijn.

Dit is het geval van Joe Whale, een 9-jarige jongen, die herhaaldelijk door zijn leraren werd berispt omdat hij tekende in plaats van de lessen te volgen: Joe is geen kind dat snel afgeleid is of met aandachtsproblemen, maar een kleine kunstenaar met een passie voor tekenen. Om uiting te geven aan zijn wens om te tekenen, “huurde” een restaurant hem in om een muur te versieren.

via: Metro

Het verhaal van Joseph Whale, Joe genoemd door zijn vrienden, is een voorbeeld van hoe een kind dat niet in de schoolregels past niet altijd moet worden gestraft: Joe werd bijvoorbeeld voortdurend door leraren berispt vanwege het gemak waarmee hij tijdens de lessen werd afgeleid, om zich te wijden aan het vullen van vellen papier met tekeningen.

Joe werd een onhandelbare leerling genoemd, maar zijn ouders wisten dat dit niet het geval was: zijn moeder en vader begrepen in feite goed dat hun zoon sterke artistieke vaardigheden had vanaf dat hij klein was.

Joe ging 's middags naar een kunstacademie en sindsdien zijn zijn vaardigheden duidelijk verbeterd: zijn specialisatie is de zogenaamde "Doodle", droedelen in het Engels, dat wil zeggen tekeningen met eenvoudige lijnen die echte of verzonnen elementen weergeven.

Advertisement

Zijn tekenleraar merkte de creativiteit van de jongen op en deelde zijn tekeningen op Instagram: hier werden ze opgemerkt door de eigenaar van een restaurant in Shrewsbury, Engeland, die contact opnam met de jongen om een muur te versieren.

Joe ging meteen aan het werk en binnen 12 uur vulde hij de muur met zijn prachtige "krabbels". Joe's vader, Greg, onderstreepte: "Ik zou ouders adviseren om hun kinderen aan te moedigen hun passies en dromen te volgen."

Het is een langdurig en veeleisend werk geweest, maar voor Joe is het een genot om zijn fantasie de vrije loop te laten.

Advertisement

Aan de muur van het restaurant kon hij tekenen wat en hoeveel hij wilde, zonder dat iemand boos op hem werd, omdat hij had gedaan wat hij het leukste vond.

Veel ouders, wanneer ze op school de negatieve oordelen van hun kinderen vernemen, hebben de neiging hen nog meer verwijten te maken zonder te begrijpen dat het misschien niet altijd om een gebrek aan discipline en onbeleefdheid gaat. Elk kind heeft een talent en school en ouders moeten samenwerken om het te identificeren en aan te moedigen.

Veel kunstenaars hebben niet de vrijheid gehad om hun creativiteit te laten gaan die aan Joe is gegeven: hij is een gelukkig kind met twee ruimdenkende ouders.

Advertisement

Dankzij een eenvoudige post op Instagram kreeg Joe zijn eerste opdracht als kunstenaar en dit alles op slechts 9-jarige leeftijd!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt