Artsen verklaren een pasgeborene dood: hij komt na 2 uur weer tot leven dankzij het contact met zijn moeder - BekijkDezeVideo.nl
x
Artsen verklaren een pasgeborene dood:…
Deze moeder werkte 12 uur per dag op de vismarkt om haar zoon te laten studeren: hij is nu arts 14 keer maakten mensen een betere plek van de wereld met hun vriendelijke gebaren

Artsen verklaren een pasgeborene dood: hij komt na 2 uur weer tot leven dankzij het contact met zijn moeder

20 Juni 2020 • Door Janine
310.890
Advertisement

Toen Kate Ogg haar tweeling baarde, werd het moment van vreugde vanwege zo'n gelukkige gebeurtenis onmiddellijk gevuld met angst en verdriet. Iedereen zou deze gevoelens hebben gehad bij het zien van een van de twee baby's die helaas moeite had om te ademen, totdat hij door de artsen als overleden werd verklaard.

Een hartverscheurend tafereel waarop Kate instinctief reageerde, de baby dicht tegen zich aan hield en hem stevig vasthield, alsof ze hem niet los wilde laten, in een golf van genegenheid die waarschijnlijk alleen een moeder volledig kan begrijpen. Ondanks die dramatische momenten had het leven voor de nieuwe moeder en haar baby op zijn zachtst gezegd een verbazingwekkende verrassing in petto, waardoor zelfs de artsen geschokt waren.


In de 2 uur na de geboorte werd de baby, Jaime genaamd, onder observatie gehouden. Hoewel hij dood werd verklaard, was er duidelijk iets bijzonders met hem aan de hand. Hij leek een paar kleine tekenen van leven te geven, en op dat moment besloot Kate wat moedermelk op haar vinger te doen, in een poging het met haar eigen handen te voeden. En hier gebeurde het ondenkbare: de baby nam de melk en werd steeds levendiger.

De dienstdoende artsen werden geroepen, en zij konden niet geloven wat er gebeurde. Jamie kwam weer bij bewustzijn, hij strekte zijn hand uit en greep zijn moeders vinger, tot hij zelfs zijn ogen opende en zijn hoofd bewoog. De jongen leefde!

Ondanks de verbijstering van de artsen, zijn de familie en de medische staf getuige geweest van een geval van terugkeer tot leven, dankzij de warmte en het contact met het lichaam van de moeder. Het is wat in het jargon "Kangoeroemethode" wordt genoemd, dat is de praktijk waarbij - vooral voor premature baby's zoals Jamie - het contact met de huid en de warmte van de moeder gunstige effecten kan hebben bij de baby. Een soort van "natuurlijke incubatie" dus, in nauw contact met de persoon die het schepsel maandenlang in haar buik heeft gehouden, en die met haar aanwezigheid een echte genezing kan vertegenwoordigen.

Advertisement

Dat van de "kangoeroe" is zeker een techniek die zelfs in moeilijke medische gevallen veel rekening houdt met de menselijke factor. Het is geen anti-wetenschappelijke methode, maar een manier om de natuur een andere mogelijkheid te geven, gebruikmakend van het eenvoudigste dat er bestaat: moederlijke warmte. Het verhaal van Kate en haar kleine Jamie is hoe dan ook absoluut verrassend. Het kind heeft vanaf zijn eerste levensmomenten geluk gehad en het is alsof de natuur iedereen nog een prachtige demonstratie wilde geven van hoe groot haar macht kan zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt