Een mijnwerker ontdekt twee zeer zeldzame edelstenen: hij wordt miljonair en geeft alles uit om een ​​school te openen

Janine image
door Janine

02 Juli 2020

Een mijnwerker ontdekt twee zeer zeldzame edelstenen: hij wordt miljonair en geeft alles uit om een ​​school te openen
Advertisement

Er zijn verhalen die een zeer sterke kracht bevatten: als je ze leest en begrijpt, zullen ze het vertrouwen terugwinnen en jezelf ervan overtuigen dat zelfs de moeilijkste en problematischste situatie op elk moment kan veranderen.

Dat is wat er is gebeurd met Saniniu Laizer, een mijnwerker in Tanzania, een 52-jarige man die nooit in luxe en rijkdom heeft geleefd, en om vooruit te komen, moest hij zich altijd inspannen in een van de meest uitputtende en gevaarlijke beroepen. Het lot had echter een werkelijk ongelooflijke wending voor hem in petto.

via BBC

Advertisement
thanksgoodnews/Instagram

thanksgoodnews/Instagram

Herken je dat, die dingen waarvan je denkt dat ze ons in het leven nooit zullen overkomen? Ook Saniniu was er van overtuigd dat wat er gebeurde hem nooit zou kunnen overkomen. En in plaats daarvan werd deze man in één klap miljonair dankzij een ontdekking die hij met zijn eigen handen had gedaan.

Tijdens het werken in de mijn kwam Laizer namelijk in contact met twee grote tanzanietstenen, een zeldzame steen dat zijn naam dankt aan de Afrikaanse staat waar het voor het eerst werd ontdekt. Het mineraal, sinds 1967 bekend om zijn zeldzaamheid, om zijn schoonheid en fascinerende kleurschakeringen, wordt gebruikt om sieraden van te maken, en het is vanzelfsprekend dat de door Saniniu gewonnen blokken een enorme sensatie hebben veroorzaakt.

Advertisement
Gecha Media/Youtube

Gecha Media/Youtube

9,2 en 5,8 kg: dit zijn respectievelijk de gewichten van de twee stukken tanzaniet die de gelukkige mijnwerker vond. Iedereen ter plaatse begreep meteen dat er iets speciaals aan de hand was, aangezien tot dat moment de zwaarste steen ooit ontdekt “slechts” 3,3 kg woog. Wat Laizier in zijn hand had, was een echte schat, ter waarde van ruim 3,4 miljoen dollar. Maar het beste van het verhaal moet nog komen.

Zich bewust van zijn plotselinge en onverwachte rijkdom, dacht Saniniu onmiddellijk na over wat hij zou doen met het verdiende geld. In plaats van het voor zichzelf te houden, besloot deze man dat hij zijn levensstijl niet zou veranderen, maar dat hij het geld zou investeren om zijn gemeenschap te helpen. Hoe? Door een school te bouwen om de vele, te veel arme gezinnen te helpen die het zich in Tanzania niet kunnen veroorloven hun kinderen naar school te sturen en hen een opleiding en een degelijke toekomst te garanderen.

Evening Standard/Youtube

Evening Standard/Youtube

“Ik heb niet gestudeerd, maar ik geloof in dit project”, zei Laizer over zijn beslissing. Naast de school wil hij ook een winkelcentrum bouwen, om veel mensen nieuwe mogelijkheden tot een baan te bieden. Kortom, altruïsme in zijn meest pure vorm: deze man heeft perfect begrepen wat het betekent om goed te doen voor anderen en niet alleen op zichzelf gefocust te blijven, zelfs als de rijkdom die we hebben ons dat zou toestaan. We complimenteren hem, in de hoop dat iedereen een voorbeeld zal nemen aan zijn gebaar!

Advertisement