Cheesecake met verrassing: roomkaas aan de buitenkant, heerlijke met chocolade bedekte aardbeien van binnen

Janine image
door Janine

28 Juli 2020

Cheesecake met verrassing: roomkaas aan de buitenkant, heerlijke met chocolade bedekte aardbeien van binnen
Advertisement

Een van de meest geliefde desserts van de warmere seizoenen is ongetwijfeld de cheesecake; dit gerecht van Amerikaanse oorsprong is fris en makkelijk te bereiden. De onmiskenbare smaak is een mix van verse kaas en koekjes, die gevuld kan worden met wat je maar wilt: van bosvruchten (het klassieke recept), tot witte of pure chocolade, tot karamel. Het recept dat we vandaag voorstellen is dat van een heerlijke variant: cheesecake met aardbeien en chocolade!

via Savor The Best

Advertisement
Savor The Best/YouTube

Savor The Best/YouTube

Deze bijzondere cheesecake heeft een verrassing van binnen: buiten lijkt het zijn klassieke vorm te behouden, met lagen verse kaas, maar het is gevuld met aardbeien bedekt met chocoladeglazuur!

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

 • 1 kopje crackers of droge koekjes
 • 2 eetlepels kristalsuiker
 • 4 eetlepels gesmolten boter
 • 1/2 kopje room
 • 230 gram pure chocolade, fijngehakt
 • 6 grote aardbeien
 • 1/4 kopje koud water
 • 1 eetlepel gelatinepoeder
 • 3 pakjes van ongeveer 230 gram roomkaas
 • 1/2 kopje poedersuiker
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 1/2 theelepel zout
 •   4 kopjes room

Advertisement
Savor The Best/YouTube

Savor The Best/YouTube

Allereerst zijn de klassieke cakevormen voor cheesecakes niet handig; om mini-cheesecakes te maken met als verrassing aardbeien met chocolade, heb je traditionele cupcake-vormen nodig. Allereerst, om de basis van koekjes te bereiden, moet je de kruimels van de crackers of de droge koekjes mengen met de gesmolten boter en de suiker; meng goed en plaats het mengsel op de bodem van de vormen, zorg ervoor dat je het goed samendrukt om de basis niet te breken.

Als de biscuitbodem is uitgehard, zet je ze in de vormpjes in de koelkast; de gesmolten boter wordt stevig en maakt de korst hard en knapperig.

Savor The Bst/YouTube

Savor The Bst/YouTube

Wat betreft de met chocolade bedekte aardbeien, het is handig om ganache van chocolade te gebruiken in plaats van gesmolten chocolade; om het thuis te bereiden, heb je alleen chocolade en room nodig; meng het tot je een gladde en dikke crème krijgt die je over de gesneden aardbeien kunt gieten. De ganachecrème is zelfs resistenter als hij in de koelkast wordt gekoeld en voorkomt dat de chocoladecoating breekt wanneer hij wordt gesneden, maar stevig blijft op het oppervlak van de aardbeien.

Alleen de procedure met betrekking tot de roomkaas en de slagroom ontbreekt nog.

Savor The Best/YouTube

Savor The Best/YouTube

Wat de roomkaas betreft, deze moet zacht en op kamertemperatuur zijn, zodat het toevoegen van de slagroom aan de room niet voor klonten zorgt; het uiteindelijke beslag moet romig en compact zijn. Daarom is het beter om met de hand te mengen, zodat de room die de vormen bedekt, homogeen is en niet breekt tijdens het invriezen in de koelkast.

Zodra het mengsel is gemengd op de met chocolade bedekte aardbeien die eerder in de vormen zijn gedaan, boven de bodem van koekjes, zet je alles in de koelkast en serveer je het koud op tafel. Eet smakelijk!

Advertisement