Zelfgemaakte verse kaas: het recept om het met slechts 3 ingrediënten te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Zelfgemaakte verse kaas: het recept…
Deze visagist slaagt erin om de gezichten van vrouwen te transformeren met oogschaduw en een kwastje Een man vecht met zijn blote handen met een alligator van 4 meter om zijn geliefde hond te redden

Zelfgemaakte verse kaas: het recept om het met slechts 3 ingrediënten te maken

22 Juni 2020 • Door Janine
2.355
Advertisement

Vers, lekker en vol smaak: wie houdt er niet van verse kaas? Velen van ons kopen het natuurlijk in de supermarkt of in een vertrouwde winkel, maar er gaat niets boven de intense smaak en persoonlijke voldoening om het thuis met onze eigen handen te hebben gemaakt. Vandaag willen we je het eenvoudige en intuïtieve recept laten zien om een ​​heerlijke verse kaas te bereiden met slechts drie ingrediënten: echt, makkelijker kan niet!

foto: Pinterest

Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig:

  • 1 liter schapenmelk
  • 1 bekertje witte yoghurt zonder suiker
  • een halve citroen van biologische oorsprong

Wat betreft de te gebruiken hulpmiddelen, je hebt een kom, een mal en 1 meter wattengaas nodig, welke je in de apotheek vindt. Verwarm de melk eerst 15 minuten in een pan op laag vuur; voordat de melk kookt, gebruik je een citruspers om het citroensap in de melk uit te persen; voordat je het vuur uitzet en na het toevoegen van het citroensap, giet je het bekertje witte yoghurt erin.

foto: Pinterest

Meng alles en laat minimaal 3 uur rusten. Neem na 3 uur het wattengaas en vouw het meerdere keren om zichzelf heen voordat je het in een pan of kom plaatst; filter vervolgens het mengsel met het gaas zodat de wei in de pan gaat en alleen de wrongel overblijft. Druk goed aan zodat alle wei in de pan terechtkomt.

Doe het katoenen gaas met de wrongel in een andere kom en bewaar het minstens 30 minuten in de koelkast, verwijder het katoenen gaas en open het om het op smaak te brengen met zout, en doe de vers bereide kaas in de vorm die je wilt. Leg de kaas in de vorm in de koelkast et voilà, klaar is kees.

Eet smakelijk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt