Een stel met het syndroom van Down trouwt na maanden te hebben gewachten: duizenden mensen "nemen deel” aan de bruiloft

Janine image
door Janine

16 Juli 2020

Een stel met het syndroom van Down trouwt na maanden te hebben gewachten: duizenden mensen "nemen deel” aan de bruiloft
Advertisement

We zullen er nooit genoeg van krijgen om over de mooie dingen van het leven te vertellen, en de hoop die ze iedereen die het leest kunnen geven. We hebben het over al die ontroerende episodes die ons laten zien dat, ondanks de grote moeilijkheden die het leven ons kunnen bezorgen, een gelukkig einde vaak mogelijk is, en ook noodzakelijk is om iemands doelen na te streven.

James en Heidi, een Brits stel met het syndroom van Down die besloten hebben de sprong te wagen en te trouwen, weten dit goed. Vanwege de pandemie van het Coronavirus moesten de twee verschillende maanden gescheiden doorbrengen, niet in staat om de langverwachte bruiloft te vieren. Een moment dat uiteindelijk werkelijkheid werd, met alle nodige voorzorgsmaatregelen, en dat hun verhaal een symbool maakte van emotie en hoop.

via Mirror

Advertisement
 Hillfields Church Coventry/Youtube

Hillfields Church Coventry/Youtube

Het virus dat de hele wereld heeft getroffen, heeft iedereen gedwongen om te gaan met een nieuw dagelijks leven. Zoals zoveel andere gelegenheden van samenzijn en nabijheid, hebben ook bruiloften veranderingen en uitstel ondergaan. In het geval van Heidi en James moesten de twee 3 maanden op afstand van elkaar blijven, door zichzelf uit voorzorg te isoleren tijdens de zwaarste periode van de pandemie.

Advertisement
Heidi Anne/Facebook

Heidi Anne/Facebook

Het was niet gemakkelijk, omdat voor hen, die het syndroom van Down hebben, veel dingen die wij als "normaal" of vanzelfsprekend beschouwen, dat helaas helemaal niet zijn. De twee keken dus al heel lang uit naar de trouwdag, en gelukkig werd hun offer na het lange isolement beloond met een ceremonie die anders was dan gepland, maar even ontroerend.

James en Heidi moesten in feite het aantal gasten terugbrengen van 220 naar 30, om te voldoen aan de voorschriften die waren ingevoerd om besmetting en verspreiding van het virus te voorkomen. Heidi is een activiste voor de rechten van mensen met een handicap en had zelfs aan de Britse regering geschreven om hun huwelijk te laten plaatsvinden.

 Hillfields Church Coventry/Youtube

Hillfields Church Coventry/Youtube

Eindelijk kon het stel in het huwelijk treden, met een paar gasten aanwezig in de kerk, maar met duizenden mensen die hen op YouTube bekeken, terwijl de ceremonie werd gestreamd. «Het was niet zoals we het hadden gepland, maar het was toch de mooiste dag van mijn leven. Van dit moment droom ik al sinds mijn geboorte», reageerde Heidi enthousiast na de bruiloft.

Heidi Anne/Facebook

Heidi Anne/Facebook

Hoewel als gevolg van het virus en de te nemen veiligingheidsmaatregelen de plannen van dit paar zijn gewijzigd, was het resultaat het wachten waard, want nu kent de hele wereld hun romantische verhaal en velen hebben zich aangesloten bij de goede wensen. Ook wij sluiten ons erbij aan, door gelukkig te zijn, samen met dit stel, levende demonstraties waar liefde geen grenzen kent.

Hieronder is de link naar de video die de huwelijksceremonie van dit bruidspaar toont die werd gestreamd:

https://www.youtube.com/watch?v=eiiGLgXHL0M

Advertisement