Een "verliefde" stier probeert de vrachtwagen te stoppen waarin zijn geliefde koe wordt weggevoerd - BekijkDezeVideo.nl
x
Een "verliefde" stier probeert de vrachtwagen…
Kruimelcake met hemelse room en nutella: het recept waarbij je de oven en het fornuis niet aan hoeft te zetten 14 mensen besmet na een

Een "verliefde" stier probeert de vrachtwagen te stoppen waarin zijn geliefde koe wordt weggevoerd

23 Augustus 2020 • Door Janine
2.790
Advertisement

Veel dieren in de natuur kiezen hun partner voor het leven. Onder de meest "trouwe" soorten van allemaal zijn er bijvoorbeeld: pinguïns, zwanen, grijze wolven, Amerikaanse zeearenden, papegaaien, orka's, bruine beren en uilen.

Traditioneel polygame rassen kunnen echter ook een uitzondering zijn. Dit toont aan dat er buiten de mens diepe emotionele banden bestaan, die veel verder gaan dan louter instinct.

via: Opindia

De betreffende episode bevat een stel zeer speciale “geliefden”, een stier en een koe. Mannelijke runderen paren gewoonlijk met een aantal vrouwtjes dat varieert naargelang de grootte van de kudde. Dit aantal kan in ieder geval tussen de 25 en 50 stuks liggen, met kalveren die dus allemaal dezelfde vader hebben. Dit is echter niet het geval met Manajamalai, een stier van een boerderij in Palamedu in de Indiase regio Tamil Nadu.

Op een dag moest Manikandan, de eigenaar van een plaatselijke theewinkel, zijn koe Lakshmi wegens financiële problemen aan een melkveebedrijf verkopen. De twee dieren waren samen opgegroeid. Op de ochtend dat de mannen kwamen om de koe mee te nemen, weigerde Manajamalai afstand van haar te doen. Hij achtervolgde het voertuig meer dan een kilometer, blokkeerde de weg en probeerde zijn partner te bevrijden. De video van de wanhopige reddingspoging ging viral.

Advertisement

De beelden raakten de mensen zo erg dat ze contact begonnen te zoeken met Manikandan en hem geld aanboden om het dier terug te brengen. Het nieuws bereikte zelfs de vice-hoofdminister van Tamil Nadu, die persoonlijk de 40.000 roepies (ongeveer 450 euro) betaalde die nodig waren om de koe naar huis te brengen. Nu zijn de twee dieren weer bij elkaar en zullen ze nooit meer uit elkaar gaan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt