Hij keeg een hartaanval en kan daarom zijn land niet bewerken: zijn vrienden ploegen zijn hele veld voor hem

Janine image
door Janine

24 September 2020

Hij keeg een hartaanval en kan daarom zijn land niet bewerken: zijn vrienden ploegen zijn hele veld voor hem
Advertisement

Goede buren hebben is een van de belangrijkste elementen voor een rustig, ongecompliceerd privé-leven. Niet alleen omdat natuurlijk niemand problemen wil, maar omdat een buurman die een buurman helpt vaak een groot teken is van solidariteit en gemeenschapsgevoel. Een levensles die Lane Unhjem, een boer uit North Dakota die een hartaanval kreeg en zijn dorser in vlammen op zag gaan, ongetwijfeld heeft geleerd, omdat hij niet in staat was zijn land te bewerken.

via KYFR

Advertisement

In deze noodsituatie bleven zijn "buren" -boeren niet toekijken ​​en verzamelden onmiddellijk al het materiaal dat ze ter beschikking hadden en probeerden zo goed mogelijk Lane's veld te ploegen. Er waren 11 maaidorsers, 6 graanwagens, 15 halffabrikaten en diverse andere landbouwwerktuigen nodig om het hele veld te ploegen, maar het is gelukt.

Advertisement

In minder dan zeven uur hebben de genereuze boeren met succes zo'n 400 hectare land van Lane geploegd; Dan Anderson, een bevriende boer van Lane, merkte op: "De Unhjems hebben een prachtige oogst die nu veilig is en het belangrijkste is dat ze de wetenschap hebben dat ze een gemeenschap hebben van vrienden die helpen, bidden en al het mogelijke doen om hen door deze moeilijke tijd heen te helpen."

"Wat een groot gevoel van trots kunnen we allemaal voelen, wetende dat wanneer we zoiets als dit tegemoet treden, we niet alleen zijn", antwoordde de familie Unhjem, die zo het gevoel van gemeenschap en solidariteit op een aangenaam onverwachte manier herontdekte!

Advertisement