Deze telefoniste van 911 hielp binnen een uur het leven van een kind en een bejaarde te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze telefoniste van 911 hielp binnen…
Deze 35-jarige alleenstaande man is een echte supervader: hij heeft 5 gehandicapte kinderen geadopteerd en voedt ze alleen op Een verpleegkundige redt het leven van een te vroeg geboren baby door hem dagenlang vast te houden alsof hij de moeder is

Deze telefoniste van 911 hielp binnen een uur het leven van een kind en een bejaarde te redden

Door Janine
1.852
Advertisement

Niet alle helden dragen mantels en zijn over de hele wereld bekend. We vergeten het misschien vaak, maar de meest betekenisvolle, moedige en voorbeeldige gebaren komen van gewone mensen, die bijna onopgemerkt blijven, maar die het verdienen om geprezen te worden, net als de anderen.

Denk bijvoorbeeld aan de telefonisten die elke dag alarmnummers beantwoorden. In eerste instantie denken we misschien dat het hun taak is om telefoontjes aan te nemen en de hulpdiensten te waarschuwen, maar in werkelijkheid doen ze veel meer, zoals de 21-jarige vrouw bewijst waarover we je nu gaan vertellen.

via: People

Haar naam is McKenzie Davis en ze is telefoniste van een alarmnummer en ze werkt in Florida, in Flagler County. Haar werk - en dat van haar collega's - is helemaal niet eenvoudig en voor de hand liggend, aangezien de hulpdiensten de eersten zijn die oproepen krijgen van mensen in moeilijkheden en naast het waarschuwen van de hulpdiensten ook in staat moeten zijn om mensen gerust te stellen en eventueel handelingen voorstellen die onmiddellijk moeten worden ondernomen.

Op een middag beantwoordde McKenzie een telefoontje van een erg opgewonden moeder, die beweerde dat haar zoontje van zes maanden niet meer ademde. Het meisje probeerde de vrouw te kalmeren en legde uit hoe ze de hartmassage moest uitvoeren. De moeder wist de instructies van de telefoniste in praktijk te brengen en het advies voor cardiopulmonale reanimatie begon te werken.

De baby begon te ademen en weer te bewegen, tot grote vreugde van beiden: hij was gered. Het meisje stuurde onmiddellijk een ambulance voor de nodige onderzoeken. Maar de emoties van die middag waren niet voorbestemd om daar te eindigen. Ongeveer een uur later kwam er weer een telefoontje binnen.

Het lijkt onmogelijk, maar de noodsituatie was bijna dezelfde die de jonge Davis zojuist had meegemaakt. Aan de telefoon was er een vrouw die schreeuwde, wanhopig omdat haar man, een oudere man, was gestopt met ademen terwijl hij in het zwembad lag. Geen van de aanwezigen wist hoe ze hartreanimatie moesten uitvoeren, dus McKenzie nodigde hen uit om de telefoon op de speaker te zetten en leidde hen stap voor stap door de delicate manoeuvre. Ondertussen stuurde ze hulp, en gelukkig, toen ze aankwamen, was de man gered.

Kortom: in slechts een uur tijd wist dit meisje, "verborgen" achter zo'n vanzelfsprekend maar zo belangrijk telefoonnummer, twee levens te redden dankzij haar snelle handelen, haar koelbloedigheid en haar vermogen om uit te leggen. Haar werk - en dat van vele andere "discrete helden" - is veel meer dan een taak: deze mensen zijn de eerstehulpverleners voor mensen in nood. Het enige dat overblijft is dit meisje te complimenteren en hopen dat ze veel andere mensen kan helpen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt