Ze woog bijna 300 kilo, maar met de hulp van artsen en haar eigen kracht veranderde haar leven volledig

Janine image
door Janine

18 Oktober 2020

Ze woog bijna 300 kilo, maar met de hulp van artsen en haar eigen kracht veranderde haar leven volledig
Advertisement

Het was geen gemakkelijk leven, dat van Nikki Webster, een meisje dat bijna 300 kilo woog; een indrukwekkend getal dat haar tijdens haar jeugd en pubertijd dwong bijna uitsluitend afhankelijk te zijn van haar ouders. Nikki was niet in staat om te bewegen, uit bed te komen, of een wandeling te maken. Maar het meisje besloot op een dag dat dit afgelopen moest zijn. En ze zou ten goede zijn veranderd.

via People

Advertisement
TLC/YouTube

TLC/YouTube

Ondanks dat ze sinds haar zevende regelmatig niet succesvolle diëten volgt, is Nikki 33 geworden en volledig afhankelijk van de hulp van haar ouders in en om het huis; om deze reden besloot het meisje haar leven te beteren door zich te wenden tot een zeer succesvol televisieprogramma om af te vallen en een maagbypassoperatie te ondergaan.

De artsen hadden haar verteld dat ze minstens 22 kilo zou moeten afvallen om de operatie te kunnen ondergaan, maar met een streng dieet slaagde Nikki erin om 58 kilo af te vallen! Nadat ze erin was geslaagd om ongeveer 200 kilo in twee jaar “kwijt te raken”, kreeg de vasthoudendheid en het verlangen om te veranderen van Nikki echter een terugslag…

Advertisement
TLC/YouTube

TLC/YouTube

Een vriend van haar, genaamd Michael, die was geïnspireerd door haar verhaal over vasthoudendheid en vastberadenheid om af te vallen, was onder het mes gestorven tijdens een maagbypassoperatie. Dit nieuws deed Nikki in een depressieve toestand vallen, hoewel tegelijkertijd een jongen genaamd Marc haar mee uit vroeg...

Nikki kon het niet geloven, en zo krabbelde ze weer op en begon een liefdesrelatie die haar vervolgens de innerlijke kracht gaf die nodig was om de operatie uit te voeren om overtollig vet te verwijderen.

Nadat de operatie succesvol was verlopen en de artsen erin slaagden om ongeveer 22 kilo overtollig vet te verwijderen, ging Nikki voor het eerst in haar leven een spijkerbroek kopen, en dat niet alleen; het vasthoudende meisje wist na de operatie nog eens 88 kilo af te vallen dankzij haar wilskracht: "Het is moeilijk voor te stellen hoe ik leefde. Het is nu heel anders. Het was zwaar. Het waren de moeilijkste twee jaar van mijn leven, maar ze waren het meest zegevierend en ontroerend."

Nikki is nu gelukkig getrouwd met Marc en traint regelmatig om haar ideale gewicht en goede gezondheid te behouden. Tegen al degenen die een situatie als de hare hebben geleefd of doormaken, zegt ze: "Consistentie is het belangrijkste onderdeel van dit alles en als je dat niet hebt, is het echt moeilijk om succesvol te zijn."

En als Nikki Webster erin is geslaagd, kan iedereen het!

Advertisement