"Nieuwsgierigheid, solidariteit, empathie": de lijst met schoolspullen van deze leerkracht ontroerde veel mensen

Janine image
door Janine

03 Oktober 2020

"Nieuwsgierigheid, solidariteit, empathie": de lijst met schoolspullen van deze leerkracht ontroerde veel mensen
Advertisement

Leraar zijn op school is een echte roeping; er is talent en veel passie voor nodig om de juiste kennis over te brengen in de hoofden van leerlingen en jongere studenten, en daarom herinneren we ons soms als we volwassen zijn nog de waardevolle lessen van onze onderwijzers op de lagere en middelbare school. Met de start van het nieuwe schooljaar deed Christian Leissa, een Argentijnse leraar, over zich praten na het publiceren van een “lijst met schoolspullen”.

via Perfil

Advertisement
Christian Leissa/Facebook

Christian Leissa/Facebook

Voor het begin van het schooljaar publiceerde de Argentijnse leraar een brief op zijn Facebook-profiel waarin hij de ouders van de leerlingen uitnodigde om de dingen die ze thuis hadden te "bewaren" en hen aan te moedigen om te hergebruiken en te recyclen, gezien de sociaaleconomische situatie na de pandemie van Covid: "Gezien de delicate economische situatie en op een planeet met een hoge vervuilingsgraad, nodig ik families uit om te recyclen, hergebruiken en uit te wisselen met andere families en om weg te geven wat niet meer wordt gebruikt of overblijft. Het nieuwe is niet altijd beter, het beste is wat je met liefde en toewijding doet."

Verder somde Christian aan het einde van de brief de lijst op met essentiële materialen om terug naar school te keren: "Nieuwsgierigheid, verlangen om te weten, solidariteit, empathie, respect voor anderen en voor zichzelf".

Advertisement
Christian Leissa/Facebook

Christian Leissa/Facebook

In korte tijd ging de Facebook-post van Christan Leissa het web rond en oogstte veel bijval en applaus voor zijn woorden vol passie en respect. Het antwoord van de leraar liet niet lang op zich wachten: "Oprecht zeer ontroerd door alle mooie berichten van over de hele wereld! Geen twijfel mogelijk, deze bescheiden leraar zal het NOOIT vergeten en ik zal altijd in mijn hart bewaren wat jullie me hebben geschreven, omdat ik ze een voor een lees. Een knuffel, en kracht en moed, moge een betere wereld mogelijk zijn!"

En wij, in de nieuwe mogelijke wereld waarvan deze leraar uit Argentinië droomt, willen er met heel ons hart in geloven!

Advertisement