Een student redt een medestudent van verstikking door de Heimlich manoeuvre toe te passen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een student redt een medestudent van…
Een zwerfkat 17 pasgeboren baby's die er na een paar dagen uitzagen als schattige oude mensen

Een student redt een medestudent van verstikking door de Heimlich manoeuvre toe te passen

Door Janine
965
Advertisement

Ongelukken kunnen op elk moment gebeuren en valkuilen kunnen schuilgaan achter de banaliteit van eenvoudige dagelijkse gebaren. Een jongen op de hogere school, die op het Jordan School District in Utah (VS) zit, bevond zich op de rand van de dood omdat er wat voedsel vast zat toen hij in de mensa was. Hij had de hele dag last gehad van de hik en zonder het te beseffen, riskeerde hij te stikken in een stuk kip. De tijdige tussenkomst van een vriend van hem, aanwezig aan tafel, was echt voorzienig: met kalmte en moed paste de jongeman de Heimlich manoeuvre toe en slaagde erin zijn vriend te redden.

via: Kutv

Het gebeurde allemaal plotseling en velen snapten niet meteen wat er aan de hand was. Gelukkig stond de kleine held Hunter Olsen, die tegenover de jongen zat te eten, onmiddellijk op en deed kalm en moedig wat er gedaan moest worden. De bewakingsvideo legde de scène vast van de dappere leerling die effectief de Heimlich manoeuvre toepaste, die hij in voorgaande jaren had geleerd op de West Jordan Middle School. Het was de eerste keer dat hij het deed, maar hij wist wat hij moest doen.

De Heimlich manoeuvre is een techniek van de eerstehulp die in de praktijk moet worden gebracht in geval van verstikkingsgevaar door een blokkade van de luchtwegen door voedsel. Dankzij een reeks buikstoten en compressies kan het de luchtwegen vrijmaken, waardoor deze persoon weer kan ademen.

Johnson, de jongen die al snel weer adem kon halen, is Hunter, een vriend van hem, enorm dankbaar. De vriendschap tussen de twee is na deze gebeurtenis zeker versterkt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt