Hij redt een leven maar wordt ontslagen: de verontwaardigde stad steunt hem en de badmeester krijgt een herkansing

Janine image
door Janine

06 April 2021

Hij redt een leven maar wordt ontslagen: de verontwaardigde stad steunt hem en de badmeester krijgt een herkansing
Advertisement

Kun je je baan verliezen omdat je een leven redt? Het lijkt absurd, maar dit is wat er gebeurde met de jonge badmeester Tomas Lopez: de man had dienst op Hallandale Beach, in Florida, toen een gealarmeerde badgast naar hem toe rende en hem waarschuwde dat er iemand aan het verdrinken was in zee. Zoals van zijn werk wordt verwacht, haastte Tomas zich om de man te helpen. Toen hij de man bereikte, hadden enkele mensen hem al op het droge gebracht. Hij had moeite om te ademen, maar Lopez en een verpleegster hielpen hem en zorgden voor hem totdat het ambulancepersoneel arriveerde.

via bbc.com

Advertisement
ABC News/Youtube

ABC News/Youtube

Lopez deed in een noodsituatie wat hij had moeten doen en had nooit verwacht wat er kort daarna gebeurde: hij werd ontslagen omdat de man "zijn toegewezen patrouillegebied had verlaten", waardoor de zwemmers van Hallandale Beach in gevaar hadden kunnen komen. Van daaruit vroegen de stad en zijn collega's zich verontwaardigd af: wat had Tomas dan moeten doen? Had hij naar een man in gevaar moeten kijken om het gebied dat hem was toegewezen niet te verlaten?

Advertisement
ABC News/Youtube

ABC News/Youtube

De supervisor van Jeff Ellis & Associates, het bedrijf dat reddingsdiensten levert, zei dat er aansprakelijkheidsproblemen zijn en dat strandwachten het beschermde gebied niet mogen verlaten. Wat Tomas deed viel buiten zijn gebied, hij kende de regels en moest de verantwoordelijkheid nemen voor wat hij deed. Het ontslag van Lopez kreeg veel kritiek en twee andere strandwachten besloten uit protest ontslag te nemen. Geconfronteerd met deze druk bood de vereniging Lopez en zijn collega's aan om terug te keren, maar ze weigerden.

ABC News/Youtube

ABC News/Youtube

De burgemeester van Hallandale Beach, Joy Cooper, nodigde vervolgens Lopez en zijn collega's uit als speciale gasten voor een evenement ter ere van hen. Bij die gelegenheid kondigde de burgemeester ook aan dat hij voor reddingsdiensten niet langer op dat bedrijf zou vertrouwen, wat later zijn excuses aanbood. Maar tijdens het evenement kreeg Lopez zijn herkansing en verdiende erkenning: alle mensen stonden op en juichten toen burgemeester Lopez de sleutels van de stad overhandigde. Een persoon die de badmeester wilde ontmoeten, nam deel aan dat evenement: de man wiens leven hij heeft gered, om hem te bedanken. Tomas leert ons een belangrijke les: je moet doen wat je denkt dat goed is, ongeacht de consequenties die je onder ogen zult moeten zien. Alle andere strandwachten zouden hetzelfde hebben gedaan: zijn de regels belangrijker dan het leven van een persoon in gevaar?

Advertisement