Een 20-jarige tweeling betaalt de hypotheek van hun ouders af met het geld dat ze verdienen met het maken van videogames

Janine image
door Janine

23 November 2020

Een 20-jarige tweeling betaalt de hypotheek van hun ouders af met het geld dat ze verdienen met het maken van videogames
Advertisement

Wie zei er dat je geen bergen met geld kunt verdienen met videogames? Misschien zouden sommige sceptische volwassenen, geconfronteerd met deze woorden, van mening kunnen veranderen over de natuur van deze interactieve spellen. Een tweeling, slechts 20 jaar oud, maakt videospelletjes, ontwikkeld op het platform Roblox. De twee kleine genieën, Ben en Matthew Horton, waren pas 13 toen ze hun eerste online videogame maakten, aanvankelijk gratis en daarna tegen betaling voor het gebruik van sommige functies. Sinds die dag zijn er een aantal jaren verstreken en de tweeling heeft zichzelf zo goed geperfectioneerd in het maken en ontwikkelen van videogames, dat ze erin zijn geslaagd genoeg te verdienen om de hypotheek van hun ouders af te betalen.

via Mirror

Advertisement
Twitter / THE NEWS BROADCASTERS

Twitter / THE NEWS BROADCASTERS

Ben en Matthew Horton gingen op 16-jarige leeftijd van school, niet omdat ze zich er verveelden, maar omdat ze al iets te groots in gedachten hadden en wisten dat hun project een vervolg zou krijgen. Op 13-jarige leeftijd hadden ze hun eerste online videogame gemaakt, compleet gratis; kort daarna breidden ze het uit met enkele functies waarvoor een bijdrage van 5 pond nodig was en begonnen ze hun eerste centjes te verdienen. Maanden later maakte Matthew een avonturenfilm genaamd The Last Guest, op basis waarvan zijn broer Ben de succesvolle videogame Guest World ontwikkelde, waarmee de jongens in het eerste jaar 67.000 pond, oftewel ongeveer 70.000 euro verdienden! De twee zijn uiteraard niet gestopt en hebben nog minstens twintig videogames op hun naam staan.

Advertisement
Youtube / Oblivious

Youtube / Oblivious

Een inkomen dat de ouders verbaasde, vooral de vader, die, na het zien van de eerste winst van £600, dacht dat zijn kinderen bezig waren met een of andere illegale activiteit. In plaats daarvan vond de tweeling gewoon een manier om succes te boeken met datgene waar ze het meest van hielden. Dankzij de hoge verdiensten hebben de twee besloten hun ouders te "bedanken" en de rest van de hypotheek van het huis waarin ze wonen te betalen. We zullen ongetwijfeld nog van ze horen!

Advertisement