Een lerares schonk al haar spaargeld aan de school waar ze 45 jaar had gewerkt

Janine image
door Janine

03 December 2020

Een lerares schonk al haar spaargeld aan de school waar ze 45 jaar had gewerkt
Advertisement

Als iedereen in zijn leven een lerares op school had gehad als de hoofdrolspeelster in dit ongelooflijke verhaal, zouden we allemaal betere mensen zijn geworden. Natuurlijk hebben we in de loop van onze schoolcarrière ondraaglijke of middelmatige docenten gehad, maar we zullen altijd met veel plezier die vriendelijke en professionele leraar herinneren die ons zoveel heeft geleerd en die echt in ons hart is gebleven. Genevieve Via Cava was precies dat: een praktisch perfecte lerares!

via The Independent

Advertisement
Pix11 News/YouTube

Pix11 News/YouTube

Genevieve Via Cava werkte als lerares op een school in New Jersey en gaf echt alles voor het beroep dat ze uitoefende: volgens het verhaal van het schoolpersoneel had de vrouw een sobere en eenvoudige levensstijl, ze ging nooit op vakantie, ze hield er niet van om te winkelen, ze had geen man en had ook geen kinderen: ze leefde om les te geven.

Genevieve ging in 1990 met pensioen, en stierf in 2011; toen het schoolpersoneel de postume brief opende en las, konden ze niet geloven wat er binnenkort zou gebeuren!

Advertisement
Pix11 News/YouTube

Pix11 News/YouTube

De vrouw had al die jaren gespaard om een ​​grote som geld te doneren voor de basisschool waar ze met veel toewijding had gewerkt: maar liefst 900.000 dollar! Directeur Jablonsky zegt: “Ze was erg aardig, medelevend, liefdevol en veroverde je met haar mooie glimlach. Gedurende haar leven wist niemand dat ze spaarde om studenten te helpen die niet eens familie van haar waren. Ze liet een erfenis na die eeuwig zal duren."

Van dit bedrag ging $100.000 naar onder meer verpleeghuizen, dierenasielen en het Leger des Heils; aangezien Genevieve geen eigen gezin had, ging haar spaargeld naar de school en naar toekomstige generaties die daar onderwijs zouden krijgen.

Pix11 News/YouTube

Pix11 News/YouTube

Om deze reden heeft de basisschool in New Jersey, bijna tien jaar na de dood van deze buitengewone vrouw, studiebeurzen ingesteld voor studenten met een laag inkomen die echter een studiecarrière nastreven met uitstekende resultaten: de studiebeurs is natuurlijk getiteld en opgedragen ter nagedachtenis van Genevieve Via Cava.

Advertisement