De 2-jarige dochter weigert een mondkapje in het vliegtuig te dragen: de maatschappij verbant het gezin voor het leven

Janine image
door Janine

17 December 2020

De 2-jarige dochter weigert een mondkapje in het vliegtuig te dragen: de maatschappij verbant het gezin voor het leven
Advertisement

Omdat de hele wereld letterlijk op zijn kop staat door de Coronavirus-epidemie, moesten de gewoonten van ieder van ons zich aanpassen aan de noodsituatie. Het dragen van het mondkapje in binnenruimtes (nu in veel gevallen ook buiten) om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen, is een verplichting geworden.

Een jong Amerikaans gezin werd uit een lijnvlucht gezet omdat hun 2-jarige dochter weigerde een gezichtsmasker te dragen. Volgens de moeder was het personeel aan boord niet voldoende flexibel en gevoelig over het onderwerp, waardoor ze gedwongen werd het vliegtuig te verlaten met haar man en dochter.

via Twitter / Eliz Orban

Advertisement
Twitter / Eliz Orban

Twitter / Eliz Orban

Het gezin ging aan boord van een lijnvlucht van Denver naar Newark, in New Jersey, maar het personeel aan boord van het vliegtuig verhinderde dat het echtpaar kon vertrekken toen hun 2-jarige dochter een driftbui kreeg en weigerde een beschermend masker te dragen. Een incident dat de vrouw, Eliz Orban, omschreef als "vernederend". Niet tevreden over de behandeling, maakte de jonge vrouw een video waarin ze in tranen vertelt over wat er is gebeurd. Tussen de tranen door legde de vrouw uit dat zowel zij als haar man er alles aan deden om hun dochter over te halen een masker te dragen, maar dat "kinderen tegendraads kunnen zijn, je weet hoe ze zijn".

Advertisement
Twitter / Eliz Orban

Twitter / Eliz Orban

In de video zijn we ook getuige van het moment waarop het kind categorisch weigert het masker te dragen en haar handen bedekt met haar gezicht. De pogingen van haar vader om de anti-Covid-regels te respecteren, lijken volkomen nutteloos: een scenario dat veel ouders uit de eerste hand zullen hebben meegemaakt. Hoewel veel kinderen gewend zijn geraakt aan het dragen van maskers op school of tijdens het winkelen met hun ouders, tolereren vele anderen het contact met dit beschermende middel niet. Weer anderen, zoals waarschijnlijk in dit geval, zijn nog te klein om het belang van het dragen ervan volledig te begrijpen.

Het paar ontdekte later dat hen letterlijk de toegang tot de luchtvaartmaatschappij was ontzegd - in de toekomst zouden ze niet meer met hen kunnen reizen.

Ondanks de shock en verontwaardiging van beide ouders, gaf de moeder publiekelijk toe dat ze op het moment van vertrek geen masker voor haar dochter bij zich had. De vliegtuigbemanning herstelde deze fout onmiddellijk door haar een mondkapje voor het kind te geven, die helaas te groot voor haar was.

Zoals je je kunt voorstellen, lopen de meningen van gebruikers over de hele wereld over dit incident uiteen: er zijn mensen die empathie voelen voor het gezin, het gedrag van de luchtvaartmaatschappij demoniseren, en mensen die daarentegen geloven dat de ouders niet in staat zijn geweest om met de situatie om te gaan, te beginnen met het feit dat "ze hun dochter niet in die situatie hadden moeten plaatsen". Moeilijk om een ​​definitief oordeel te vellen over zo'n kwestie: wat vind jij? Schrijf het ons in de comments!

Advertisement