Een manager geeft slaapzakken aan de daklozen van de stad en warme jasjes aan hun trouwe viervoeters

Janine

12 Februari 2021

Een manager geeft slaapzakken aan de daklozen van de stad en warme jasjes aan hun trouwe viervoeters
Advertisement

In een wereld waarin het in de grote steden nog steeds gemakkelijk is om talloze daklozen te ontmoeten die op straat leven, moeten vrijgevigheid jegens de meest kwetsbare mensen frequent en gepast zijn. Degenen die het geluk hebben meer te hebben, zouden de morele verplichting moeten hebben om de zwaksten te helpen. Het oplossen van armoede in de wereld is op initiatief van individuele burgers onmogelijk, maar het leed van degenen die niet eens een dak boven hun hoofd hebben, kan zeker worden verlicht. Riccardo Gardoni, manager en oprichter van het luxemerk Poldo Couture, een bedrijf dat jassen produceert voor teckels en andere viervoeters, heeft besloten iets te doen voor de daklozen in zijn stad Milaan en voor de honden die hen vergezellen. 

via Poldo Couture

Advertisement

Corriere.it

Riccardo Gardoni reed met zijn brommer naar huis van zijn werk op de avond dat hij het idee had om iets te doen voor de daklozen in zijn stad. Als je in januari op de brommer rijdt, krijg je veel wind en kou over je heen als je niet goed bedekt bent. Riccardo bedacht toen hoe koud de dakloze man die hij die avond op straat had gezien, vergezeld van zijn hond, het moet hebben gehad. Veel daklozen kunnen in de winter geen gebruik maken van de voorzieningen die de gemeente hen ter beschikking stelt, omdat ze worden vergezeld door hun trouwe viervoeters: zij mogen helaas niet naar binnen. Aangezien Poldo Couture hondenjassen produceert, speciaal om ze te beschermen tegen de winterkou, wat is dan een betere gelegenheid om uit hun voorraad te putten en wat slaapzakken en jassen uit te delen aan de minder bedeelden? 

Facebook / Riccardo Gardoni

Eerst nam Riccardo contact op met de Vereniging van de Orde van Malta en het Witte Kruis, die de daklozen met honden in de stad al in kaart had gebracht, waarna hij ongeveer dertig slaapzakken ging ophalen uit de voorraad van een van de magazijnen. Zo begon de jonge ondernemer slaapzakken uit te delen aan daklozen in Milaan en gewatteerde jassen aan hun trouwe viervoeters. "Ik denk dat dit het minste is dat we kunnen doen voor een stad als Milaan die ons zoveel heeft gegeven", aldus Gardoni.

Een goede daad waarvan we hopen dat het enige verlichting zal brengen aan degenen die gedwongen zijn op straat te leven. 

Advertisement