Een bakker begint een hongerstaking tegen de uitzetting van zijn jonge Guineese leerling uit het land - BekijkDezeVideo.nl
x
Een bakker begint een hongerstaking…
De 24-jarige zoon betaalt de hypotheek van zijn ouders af: nu kan zijn vader eindelijk met pensioen 15 mensen die hebben besloten om te pronken met een superkort kapsel zonder zich iets van de mening van anderen aan te trekken

Een bakker begint een hongerstaking tegen de uitzetting van zijn jonge Guineese leerling uit het land

09 Januari 2021 • Door Janine
3.442
Advertisement

Zoals we weten, wordt niet iedereen geboren met het geluk een familie aan zijn zijde te hebben, een thuis en een verzekerde toekomst. In veel delen van de wereld is het al heel wat om geboren te kunnen worden - maar overleven is een heel andere uitdaging. Laye Fodé Traoréiné komt uit Nieuw-Guinea en kwam op 16-jarige leeftijd illegaal in Frankrijk aan. Als minderjarige kon hij in het land blijven om te proberen te integreren met studie en werk. Als hij 18 wordt, maakt het echter niet uit of de jongeman een baan en een huis heeft weten te bemachtigen, want hij wordt wettelijk gedwongen het land te verlaten. Zijn werkgever, een bakker uit Besançon, besloot voor hem op te komen door in hongerstaking te gaan.

via: Change.org

foto: Twitter

Er zijn veel handtekeningen die blijven binnenkomen voor Laye Fodé Traoréiné op Change.org: een manier om de jongen te steunen, en velen zoals hij die komen om te proberen een betere toekomst te hebben, en de bevoegde autoriteiten ervan te overtuigen hem in Frankrijk te laten blijven, zijn nieuwe thuis. De jonge Laye komt uit Nieuw-Guinea, uit een wanhopige familiaire en economische situatie, zo erg zelfs dat hij alleen door Libië en Italië moest reizen voordat hij in Frankrijk aankwam. Toen hij in Nîmes arriveerde, met een toevallig genomen trein, was hij pas 16 jaar oud. Laye werkte meteen hard om te integreren: hij leerde Frans, studeerde af en werkt als leerling-bakker in Besançon. Zijn 18e verjaardag markeert echter een onvermijdelijke en oneerlijke bepaling: met de meerderjarige leeftijd wordt de jongen gedwongen terug te keren naar zijn land van herkomst. Zijn werkgever, Stéphane Ravacley, eigenaar van bakkerij "La Huche à Pain", kwam persoonlijk in actie om zijn beste werknemer te helpen.

foto: Change.org

Stéphane Ravacley is in hongerstaking en wil koste wat kost zijn werknemer verdedigen: "We openen de deuren voor een kind en zeggen “maak je geen zorgen, we beschermen je, je riskeert niets”. We geven hem geld, we huisvesten hem en dan 2 jaar later zeggen we hem “nee, deze mooie droom waarin je je bevond bestaat niet meer, je moet terug naar huis!” zei de bakker boos.

Laye staat om 3 uur 's nachts op om te gaan werken bij Stéphane, waar hij een modelleerling is geworden, met een wilskracht die bij veel van de huidige jonge mensen die studeren en werken ontbreekt. Stéphane herkent als een goede baas de kwaliteiten van de jongen: "Hij is echt een goede jongen en spreekt beter Frans dan ik. Hij heeft veel geleerd en heel snel. Hij werkt geweldig".

Advertisement

De prefectuur van haar kant is van mening dat de documenten van de burgerlijke stand die Laye heeft verstrekt, niet in overeenstemming zijn. De advocaat van de jongen, Mr. Amandine Dravigny, zei dat de documenten die door de Guinese autoriteiten zijn verzonden, niet als nep kunnen worden aangemerkt. Momenteel is een administratief overzicht aangevraagd maar geweigerd.

We kunnen deze jongen alleen maar veel succes wensen, in de hoop dat zijn situatie zo snel mogelijk zal worden opgelost.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt