Een hotel ontving tijdens de pandemie tientallen daklozen: iedereen bood aan om te werken om iets terug te doen

Janine image
door Janine

05 Juli 2020

Een hotel ontving tijdens de pandemie tientallen daklozen: iedereen bood aan om te werken om iets terug te doen
Advertisement

De Coronavirus-epidemie heeft zich over de hele wereld verspreid, waarbij vele slachtoffers zijn gevallen en hoewel in sommige landen de situatie nu onder controle lijkt te zijn, blijft het aantal besmettingen en slachtoffers in vele andere landen duizelingwekkend stijgen. In het Verenigd Koninkrijk zijn de beperkende maatregelen met betrekking tot hotelreserveringen nog niet opgeheven, maar het bekende luxe hotel "Fownes Hotel" in Worcester heeft bijna op volle capaciteit kunnen werken omdat ze daklozen in de stad hebben opgevangen. Om iets terug te doen voor de gastvrijheid en vriendelijkheid van het hotel, gaven velen van hen hun beschikbaarheid en stelden voor om wat klusjes te doen: een kleine concrete hulp om te bedanken dat ze eindelijk een dak boven hun hoofd hebben en een echt bed om in te slapen.

via Washington Post

Advertisement
Fownes Hotel

Fownes Hotel

“Ze behandelen ons heel goed en geven ons te eten”, zei Terence Marriott, een van de 50 daklozen die het geluk hadden tijdens deze pandemie door het Fownes Hotel in Worcester te worden ontvangen. Om zo'n vriendelijkheid terug te betalen, hebben velen van hen hun vaardigheden en wilskracht in dienst gesteld van het hotel; assistent-manager Julie Merrick vertelde dat velen van hen bij haar kwamen en vroegen: “Kan ik iets doen? Wat dan ook?”.

Advertisement
Worcester News

Worcester News

Zo bood een jongen, omdat hij metselaar was en niet in staat was ergens anders te werken, de muren van de patio opnieuw te doen. Niet iedereen leeft op straat zoals velen denken, er zijn er een aantal die zich in Fownes bevonden vanwege de ongelukkige omstandigheden van de afgelopen periode: leven zonder werk kan onmogelijk zijn.

Worcester News

Worcester News

Ze hebben echter allemaal meegeholpen om deze noodsituatie te vergemakkelijken. Het zijn juist de kleine dingen, de vriendelijkheid, die het verschil maken en deze gasten hebben laten zien dat ze de vreugde van kleine dingen volledig weten te waarderen.

Advertisement