Ze bouwen warme huizen voor zwerfkatten met plastic flessen en dekens - een idee om te imiteren

Janine image
door Janine

13 Februari 2021

Ze bouwen warme huizen voor zwerfkatten met plastic flessen en dekens - een idee om te imiteren
Advertisement

Wanneer natuurrampen de aarde treffen, zijn het vaak de arme mensen, die niet het voorrecht hebben onder een dak, in een stabiel huis te wonen, die de gevolgen ondervinden; daklozen zijn echter niet alleen mensen, er moet ook speciale aandacht worden besteed aan zwerfhonden en katten; ze betalen maar al te vaak een te hoge prijs als deze calamiteiten over ons losbarsten. In Turkije werd echter aan alles gedacht en werden kleine schuilplaatsen voor dakloze katten gebouwd.

via Zoorptrendente

Advertisement

Yeşim Yücel, een vrouw uit Yenifoça, in de Turkse provincie Izmir, heeft werkelijk aan alles gedacht voor deze dakloze katten, die in extreme gevallen, zoals stormen, overstromingen enzovoort, altijd voor hun leven vechten en wanhopig op zoek zijn naar een toevluchtsoord dat warm, droog en veilig is. De vrouw heeft een lovenswaardig initiatief opgezet dat ze uitlegt met deze woorden die op haar Facebook-profiel zijn gepubliceerd: 

Advertisement

"Ik sneed de bovenkant van de plastic flessen af ​​en bevestigde ze op een dikke plaat met siliconen zodat de kittens niet zouden afkoelen door de vriesgrond aan te raken. Ik legde er dekens en matrassen in en bouwde een kattenhuis in onze tuin. Ik zag dit idee op Facebook. Het is koud voor onze kattenvrienden, ook jij kunt hen daarbij helpen."

Het initiatief van de Turkse vrouw had meteen succes bij haar vrienden, kennissen en eenvoudige internetgebruikers; het opvolgen van de instructies van Yesim is heel eenvoudig, en iedereen kan deze kleine schuilplaatsen voor de minder bedeelde katten die in onze straten leven in korte tijd en met weinig materiaal maken. 

We zouden heel graag het voorbeeld van Yesim willen volgen om onze trouwe viervoeters te beschermen die geen liefdevol huis en gezin hebben, wat vind jij ervan?

Het enige wat je nodig hebt zijn ongebruikte dekens, kussens en... plastic flessen! 

Advertisement