Jongen ontdekt dat zijn kat bevriend is geraakt met de muis waar hij al dagen op jaagt

Janine image
door Janine

22 September 2021

Jongen ontdekt dat zijn kat bevriend is geraakt met de muis waar hij al dagen op jaagt
Advertisement

Over het algemeen vechten katten en muizen met elkaar, maar elke regel heeft zijn uitzonderingen en de hoofdrolspelers van dit verhaal bewijzen het. Nadat hij 's nachts vreemde geluiden uit de keuken had gehoord, besloot Benjamín Sagredo, die vermoedde een muis in huis te hebben, zijn beste wapen te trekken: Simón, een zwarte kat met een lieve en aanhankelijke blik. Ervan overtuigd dat zijn kat zou veranderen in een bekwaam roofdier... ontdekte hij dat hij het helemaal bij het verkeerde eind had toen er een prachtige vriendschap ontstond tussen de muis en Simón die niet alleen Benjamin sprakeloos maakte, maar alle mensen op internet.

via The Dodo

Advertisement
simonel.gato/Instagram

simonel.gato/Instagram

Benjamín Sagredo is Simón's "vader", een schattige zwarte kat met wie hij al een aantal jaren samenwoont. De laatste tijd realiseren ze zich echter allebei dat ze niet alleen thuis zijn en dat er een ongewenste gast ongestoord rondhangt tussen de voedselvoorraden in de keuken. Wonend in Punta Arena, in Chili, gebeurde het vaak dat enkele kleine muizen het huis binnenkwamen, aangetrokken door de geur van voedsel en afval.

De verdachte geluiden waren heel zwak en maar af ​​en toe, dus aanvankelijk had Benjamin ze niet het juiste belang gegeven, omdat hij dacht dat het het normale gekraak van antieke meubels was. Na een tijdje werden de geluiden heviger, wat suggereerde dat een klein knaagdier ongestoord tussen de planken en het aanrecht in de keuken bezig was. Benjamin slaagde er echter nooit in de ongewenste gast te zien, bovendien ervan overtuigd dat zijn kat bij de eerste verdachte beweging de muis onmiddellijk zou achtervolgen.

Advertisement
simonel.gato/Instagram

simonel.gato/Instagram

Blijkbaar was het zwarte katje zich echter van alles bewust en wist hij heel goed dat er al dagen een kleine indringer die vreemde geluiden maakte zich in hun huis had verstopt. Simón, die het knaagdier in actie observeerde tijdens de warme zomeravonden, had besloten om vriendschap te sluiten door zijn oerinstinct als kat zijnde te vergeten.

Benjamin vertelde later over zijn ervaring op sociale media: “Ik wist niet wat het was. Ik had Simon een keer met iets zien spelen onder een stoel, maar ik was ervan overtuigd dat het een klein insect was."

simonel.gato/Instagram

simonel.gato/Instagram

Maar op een ochtend gebeurde het onverwachte. Toen Benjamin op weg was naar de keuken om te ontbijten, zag hij een werkelijk opzienbarend tafereel: zijn kat, die een meedogenloze jager zou moeten zijn, bleek het meest volgzame wezen ter wereld te zijn, zijn eigen waterbak delend met het kleine knaagdier!

Simon's "vader" was aanvankelijk met stomheid geslagen, maar toen hij de vriendelijke reactie van zijn kat zag, kon Benjamin niet anders dan het gebaar van zijn volgzame kat vastleggen. Het grote liefdevolle gebaar van Simon was zeker aanstekelijk, zozeer zelfs dat het de heer des huizes overhaalde om de kleine indringer te adopteren: "Ik zag ze rustig water drinken en ik kon niet ingrijpen. Ik kon die kleine vriend van Simon geen kwaad doen, dus besloot ik om hem te adopteren en noemde hem Chefcito ”.

En jij, wat zou jij gedaan hebben in de plaats van Benjamin?

Advertisement