Ze maakt haar trouwjurk met de stof van de parachute die haar man in de oorlog gebruikte om zichzelf te redden

Janine

20 Februari 2021

Ze maakt haar trouwjurk met de stof van de parachute die haar man in de oorlog gebruikte om zichzelf te redden
Advertisement

Het huwelijk wordt door veel stellen altijd beschouwd als een van de belangrijkste dagen in hun relatie. Symbolisch gezien is het de ideale dag om iemands relatie en liefde te vieren en de festiviteiten te delen met vrienden en familie. Een van de grootste zorgen van de bruid is ongetwijfeld de keuze van de jurk: die moet perfect zijn! Traditiegetrouw is het een witte jurk, of is het een jurk die misschien van de moeder of grootmoeder van de bruid is gekregen.

Die van Ruth, de verloofde van majoor Claude Hensinger, was heel bijzonder: daar bestaat geen twijfel over! De vrouw gebruikte in feite enkele stukjes stof die waren verkregen uit de parachute waarmee haar kersverse echtgenoot zijn leven had gered in 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

via New York CBS Local

Advertisement
Youtube / LET ME KNOW

Youtube / LET ME KNOW

In augustus 1944 werd Claude Hensinger gedwongen zijn vliegtuig, een B-29, te verlaten vanwege een motorstoring, onmiddellijk na het uitvoeren van een luchtaanval op Yowata, in Japan. De jonge Hensinger had geluk tijdens de val, want dankzij zijn parachute wist hij in veiligheid te komen. In afwachting gered te worden door zijn medesoldaten beschermde Hensinger zich met de stof van die parachute, die hij ook als kussen gebruikte. Tegenover dit voorwerp bleef de man een bijzonder respect betuigen, zozeer zelfs dat hij het bewaarde en het aan zijn vriendin Ruth gaf. De vrouw, gevleid door dit gebaar, wilde de genegenheid van haar vriend teruggeven door te proberen haar trouwjurk tot leven te brengen met de stukken van die stof. 

Advertisement
Smithsonian

Smithsonian

In juli 1947 trouwde het stel en maakte Ruth veel indruk in haar trouwjurk. In 1939 was ze gefascineerd door het visioen van de trouwjurk in de film "Gone with the Wind" en sindsdien had ze de wens om een ​​soortgelijke jurk te maken voor haar bruiloft. Ze maakte de rok zelf, terwijl ze voor het lijfje, de sleep en de sluier een plaatselijke naaister inhuurde genaamd Hilda Buck. Een jurk die letterlijk geschiedenis schreef en nu zorgvuldig wordt bewaard in het Smithsonian, het grootste museum en onderzoekscomplex ter wereld. Na Ruth had ook haar dochter het genoegen hem te dragen en daarna zelfs de vrouw van haar zoon: een stukje geschiedenis dat nu samen met haar herinneringen wordt bewaard in een museum.

Heb jij een bepaalde jurk die je graag zou willen dragen op je bruiloft? Schrijf het in de comments! 

Advertisement