Hij koopt een gestolen fiets en geeft deze terug aan de eigenaar: hij wordt beloond voor zijn nobele daad

Janine image
door Janine

27 Februari 2021

Hij koopt een gestolen fiets en geeft deze terug aan de eigenaar: hij wordt beloond voor zijn nobele daad
Advertisement

Degenen die de fiets dagelijks gebruiken, hebben een prioriteit: alle nodige strategieën toepassen, zodat hij niet wordt gestolen. Je koopt speciale hangsloten, doet kettingen om je fiets en parkeert hem in de minder risicovolle delen van de stad. Maar wat als de fiets daarentegen rechtstreeks bij je thuis wordt gestolen? Het is niet zo'n ver perspectief of zo'n surrealistische veronderstelling: het is precies wat er gebeurde met een man die echter het geluk had iemand te ontmoeten met een buitengewoon vriendelijke en onbaatzuchtige ziel. Deze jongen heet Ste Burke.

via metro.co.uk

SteBurke44 twitter

SteBurke44 twitter

Een man uit Liverpool stelde zichzelf, nog voordat hij een goedkope fiets kocht, enkele vragen over waar de fiets vandaan kwam. Drie mannen benaderden Ste Burke met het doel hem een ​​fiets te verkopen en de jongen, wantrouwend over het slot dat nog aan het vervoermiddel vastzat, besloot het te kopen. Hij dacht meteen dat de fiets was gestolen, dus plaatste hij de foto op Twitter in de hoop dat iemand hem zou herkennen en zo de daadwerkelijke eigenaar zou opsporen.

Advertisement
Ste Burke Facebook

Ste Burke Facebook

De jongen realiseerde zich namelijk dat het voor de man een teleurstelling zou zijn geweest om zijn dure fiets kwijt te zijn, waarvan de waarde volgens Ste ongeveer 1.500€ bedraagt. De tweet werd meer dan 11.000 keer gedeeld en dankzij dit hoge aantal kon de jongen uiteindelijk de eigenaar vinden: hij had de sleutels van het slot dat nog aan de fiets bevestigd zat en alle documenten. Ste hoorde dat de fiets een paar dagen eerder was gestolen en dat de dieven het hele huis van de eigenaar hadden leeggehaald.

Gebruikers complimenteerden het vriendelijke gebaar en sommigen boden zelfs aan om de kosten van de fiets met hem te delen, maar de jongen weigerde van iemand geld aan te nemen. Degenen die iets vriendelijks doen, verwachten niets terug: de enige beloning die ze op prijs stellen, is de glimlach van de persoon die ze hebben geholpen zonder bijbedoelingen. Desondanks heeft een fietsbedrijf besloten om de jongen te belonen met 2 modellen. En deze keer van gegarandeerde oorsprong.

Advertisement