Twee weeskinderen proberen snoep te verkopen aan een voorbijganger: ze betaalt hun lunch en neemt ze mee naar het winkelcentrum

door Janine

22 Februari 2021

Twee weeskinderen proberen snoep te verkopen aan een voorbijganger: ze betaalt hun lunch en neemt ze mee naar het winkelcentrum
Advertisement

We hebben allemaal altijd een idee van film- en televisiesterren gehad dat te vaak verkeerd was: het zijn ongetwijfeld mensen die van hun kunst en hun talent een persoonlijke gave hebben gemaakt, dankzij deze persoonlijke neiging hebben ze geluk gehad in de werkwereld en kunnen ze zich dingen veroorloven die "gewone stervelingen" niet kunnen. Maar het is niet waar dat acteurs allemaal snobs zijn en ongevoelig voor minder bedeelde mensen; denk maar aan het genereuze gebaar van de Braziliaanse actrice Giulia Gem. 

via Extra Globo

Advertisement
Extra Globo

Extra Globo

De actrice werd gezien terwijl ze de sportschool verliet waar ze vaak trainde en werd benaderd door twee kinderen, broertjes en weeskinderen: ze verkochten snoep voor de kost aan voorbijgangers; Giulia liet zich echter zeker niet intimideren en leek ook niet onvriendelijk jegens hen, integendeel; wat ze deed voor deze twee arme weeskinderen verraste echt iedereen die haar herkende.

De actrice stemde er niet alleen mee in om snoep te kopen van de twee broertjes, maar ze bood ook aan om te betalen voor een snack, en dus nam ze ze allebei mee naar het nabijgelegen winkelcentrum. 

 

Advertisement
Extra Globo

Extra Globo

Na uit eigen zak te hebben betaald voor de lunch en een snack aan de kleine straatverkopers die geen mama en papa hebben, vervulde Giulia een andere droom van een van hen: een plastic bal om met andere kinderen te kunnen spelen. Giulia was erg ontroerd en ze wist heel goed wat ze moest doen. Ze ging naar een sportwinkel en kocht voor de 14- en 11-jarige broertjes een bal en sportschoenen om mee te spelen! 

Extra Globo

Extra Globo

Giulia Gem vertelde: "Ik was erg geraakt door hun vriendelijke benadering. Toen ik van hen hoorde dat ze geen vader of moeder hadden, geloofde ik ze. Ik vind het niet leuk als ouders kinderen gebruiken. Om de een of andere reden hebben ze mijn aandacht getrokken. Ik heb er niet lang over nagedacht. Ze hadden het over hun moeder die er niet meer was en ze zeiden dat ze daarna naar de kerk zouden gaan!"

De vrijgevige vrouw dacht er niet twee keer over na en maakte een werkelijk solidair gebaar, vol vrijgevigheid en altruïsme; het was ook de eerste keer dat de twee kinderen ooit een winkelcentrum waren: "We namen de lift en ze hielden van het panoramische uitzicht. De twee jongens straalden echt! Toen vroeg ik ze of ze een ijsje wilden, maar ze antwoordden dat ze tevreden waren." 

 

Extra Globo

Extra Globo

We zeiden het al, laten we niet te veel oordelen naar iemands uiterlijk en sociale status; rijk zijn of een VIP zijn, betekent niet automatisch dat je onverschillig staat tegenover het lijden en de behoeften van anderen. Geweldig Giulia, met een simpel gebaar van zorg en altruïsme maakte ze de dag van deze twee wezen praktisch onvergetelijk!

Advertisement