“Ik ruil een glimlach voor een baan": een dakloze wordt opgemerkt door een zakenman en biedt hem een ​​baan aan

Janine image
door Janine

05 Maart 2021

“Ik ruil een glimlach voor een baan": een dakloze wordt opgemerkt door een zakenman en biedt hem een ​​baan aan
Advertisement

Economische crises zijn bijzonder moeilijk mee om te gaan, vooral voor die mensen die door de huidige samenleving als "onzichtbaar" worden beschouwd; we hebben het over de armen, de daklozen, degenen die plotseling zonder werk komen te zitten en die koste wat kost het hoofd boven water proberen te houden om rond te komen. Veel van deze minder bedeelde mensen dan wij willen gewoon een tweede kans en iemand die in hun vaardigheden gelooft. Het ontroerende verhaal dat we je vandaag willen vertellen, spreekt van tweede kansen en een zeer gelukkige einde…

via Sò Noticia Boa

Rinaldo de Oliveira/Sò Noticia Boa

Rinaldo de Oliveira/Sò Noticia Boa

De hoofdpersoon van dit verhaal heet Alex, hij is 33 jaar oud en werd geboren in Minas Gerais, in Brazilië; deze jongen werd door zijn moeder in de steek gelaten toen hij nog heel klein was, en tot hij 4 jaar oud was woonde hij uitsluitend bij zijn vader in Rio de Janeiro, maar die stierf al heel snel. Een jeugd doorgebracht met een gebrek aan ouderfiguren en in armoede. Door de recente economische crisis die de Zuid-Amerikaanse staat hard heeft getroffen, zat Alex zonder werk en ging hij ondanks de zeer moeilijke situatie op zoek naar een andere baan.

Alex was niet ontmoedigd en zocht op de meest onwaarschijnlijke manier naar werk: hij creëerde een bord met de zin “Ik ruil een glimlach voor een nieuwe baan"; iemand zou het vroeg of laat hebben opgemerkt...

Advertisement
Rinaldo de Oliveira/Sò Noticia Boa

Rinaldo de Oliveira/Sò Noticia Boa

En in feite was het de ondernemer uit Rio de Janeiro Fábio da Silva Baptista, die bijzonder onder de indruk was van die woorden, die hem uitnodigde op zijn kantoor en een echt “sollicitatiegesprek” met hem had: “Ik had een gesprek met hem over zijn verleden. Hij is mager omdat hij gewoon niet eet. We hebben zijn dossier doorgenomen en een leeg strafblad gevonden, hij had in het verleden nog nooit iets verkeerds gedaan. Hij heeft geen geldige documenten, maar mijn team is al bezig om ​​nieuwe voor hem te krijgen, maar hij kende zijn burgerservicenummer en andere persoonlijke gegevens allemaal uit zijn hoofd."

Nu heeft Alex 6 maanden huur, betaald door een collega van Fabio, een baan in zijn bedrijf en alle tijd om hard te werken om zich eindelijk een waardig leven te kunnen veroorloven.

Veel succes, Alex!

Advertisement