Hij groeide op in een huis zonder water en elektriciteit: nu spreekt deze man 7 talen en geeft les aan Oxford

Janine image
door Janine

04 Maart 2021

Hij groeide op in een huis zonder water en elektriciteit: nu spreekt deze man 7 talen en geeft les aan Oxford
Advertisement

Is het mogelijk, om dankzij iemands kracht en ambities, tegenspoed te overwinnen en in staat te zijn het leven radicaal te veranderen? Het verhaal van deze man bewijst van wel. Esteban Cichello Hübner groeide op in een bescheiden huis in La Falda, in Argentinië. De vloer was van gemalen puin en zowel water als elektriciteit waren afwezig. Ondanks de extreme armoede slaagde deze man erin zeven talen te leren en geeft hij tegenwoordig les aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld: de Universiteit van Oxford.

via infobae.com

Advertisement
infobae

infobae

Toen Esteban klein was, moest zijn familie met verschillende moeilijkheden om zien te gaan: zijn ouders gingen op een stormachtige en traumatische manier uit elkaar en hij moest met zijn moeder en broer naar Buenos Aires verhuizen. De vrouw, Esther genaamd, en haar kinderen vestigden zich in een huis dat de grootmoeder van de jongen in termijnen had gekocht. Het was een heel kleine ruimte, zonder muren, zonder vloeren, met een stalen plafond, zonder badkamer, keuken en verwarming. Kortom, die ruimte had niet echt het uiterlijk en het gezellige van een woning, maar het was de enige plek waar het gezin naartoe kon verhuizen.

Advertisement
infobae

infobae

Na de tragische dood van Estebans grootmoeder van moederskant kon Ester werk vinden en leek de situatie te verbeteren. Op 9-jarige leeftijd kreeg Esteban zijn eerste baan en ging naar school. Het enige toevluchtsoord voor de jongen, die gedwongen was in die moeilijke omstandigheden te leven, was de literatuur. Nadat hij een vocabulaire had gekregen en naar liedjes van de buren had geluisterd, had Esteban als tiener al Engels geleerd. Op 16-jarige leeftijd begon de jongen te werken voor een Duits bedrijf voor industriële automatisering, terwijl hij bleef studeren. In 1987 haalde hij zijn diploma aan de middelbare school met als specialisatie literatuur en dankzij zijn voortdurende en verschillende banen begon Esteban te reizen. Hij ging naar Israël, leerde Hebreeuws en schreef zich in aan de Universiteit van Jeruzalem om Internationale Betrekkingen en Politieke Wetenschappen te studeren.

infobae

infobae

Tijdens een reis naar Groot-Brittannië begon Esteban ervan te dromen om aan de Universiteit van Oxford te studeren, dus informeerde hij bij de beste universiteiten en kreeg positieve reacties van Oxford, Cambridge, Johns Hopkins en Stanford. Maar om naar de universiteit te gaan, had hij geld nodig. Om deze reden ging hij naar Tokio en daar begon hij te werken en te sparen en kort daarna kreeg hij eerst een studiebeurs voor Cambridge en daarna voor de universiteit van zijn dromen: Oxford.

Hij groeide op in een huis zonder water en elektriciteit: nu spreekt deze man 7 talen en geeft les aan Oxford - 4

https://www.infobae.com/socied...

Esteban heeft zijn dromen waargemaakt: hij studeerde af aan Oxford, studeerde aan de Universiteit van Salamanca in Spanje en was professor aan de Universiteit van Cambridge en is nooit gestopt met reizen. Hij heeft 80 landen bezocht, spreekt Spaans, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Duits, Hebreeuws en een beetje Arabisch.

infobae

infobae

Nu is hij professor aan Oxford en directeur van speciale programma's en hij zegt dat de ergste ziekte luiheid is: met inspanning en hard werken kan alles worden bereikt. Hij beschouwt zichzelf als een rijk persoon, en hij zegt dat hij dat ook was in zijn jeugd, omdat rijk zijn niet is wat je meer hebt, maar wat je minder nodig hebt. En Esteban zegt dat hij heel weinig nodig heeft om gelukkig te zijn.

Advertisement