Lerares wordt van school gestuurd omdat ze haar leerlingen een foto van haar en haar partner heeft laten zien

Janine image
door Janine

05 Maart 2021

Lerares wordt van school gestuurd omdat ze haar leerlingen een foto van haar en haar partner heeft laten zien
Advertisement

Velen van ons hebben onuitwisbare herinneringen aan school, aan die dagen die we in de klas doorbrachten, omringd door onze klasgenoten, onze leraren, onze toekomstige vrienden. De jaren die we in de klas hebben doorgebracht, waren misschien vaak moeilijk, maar wat hebben we er veel van geleerd!

Veel mensen hebben bijvoorbeeld prachtige herinneringen aan een aantal van hun leraren: niet alleen professionals die ontzag creëren bij de student, maar ook mensen met hun passies, een privéleven, gevoelens, sterke en zwakke punten; facetten die niet iedereen op een positieve manier ziet...

via American Web Media

Advertisement
CBS DFW/YouTube

CBS DFW/YouTube

Het verhaal van Stacey Bailey is ongelooflijk: de vrouw, een docente op een Amerikaanse school, werd hevig aangevallen, eerst door de ouders van haar leerlingen, vervolgens door de raad en het schoolpersoneel, omdat ze in de klas een onschuldige foto had laten zien waarin de lerares hen uitlegde dat de vrouw die naast haar poseerde Julie Vazquez heette, haar levenspartner en "toekomstige bruid".

Een absoluut onschuldig detail, maar dat, zoals de ouders van de studenten beweerden, een echte “hersenspoeling” leek om de kinderen te overtuigen van gendertheorieën. Het schoolpersoneel accepteerde de klachten van talloze ouders en besloot Stacey van de school te sturen waar ze al een tijd lesgaf. Maar niet zonder gevolgen, negatief voor de school en positief voor Stacey en Julie...

Advertisement
CBS DFW/YouTube

CBS DFW/YouTube

Een schorsing die aanvankelijk tot stand kwam met een administratief verlof van 8 maanden, maar daarna als rechtszaak in een rechtszaal belandde. Een rechtszaak die Stacey Bailey over de hele linie won: de rechter regelde in feite dat het schooldistrict waarin de vrouw werkte als gepassioneerde lerares, ermee instemde om cursussen over LGBTQ-kwesties toe te voegen en zou ook het initiatief overwegen om “vangnetten” te creëren voor alle andere LGBTQ-docenten om te voorkomen dat dit soort dingen opnieuw gebeuren.

Heel goed Stacey, je bent voor jezelf opgekomen, je hebt je passie op het werk en je privéleven niet laten overwinnen door vooroordelen, en je hebt welverdiende gerechtigheid gekregen!

Advertisement