7 leuke ideeën om indruk te maken op je gasten met heerlijke Paashapjes

Janine image
door Janine

31 Maart 2021

7 leuke ideeën om indruk te maken op je gasten met heerlijke Paashapjes
Advertisement

De feestdagen met familie zijn altijd een geweldige kans om te experimenteren met nieuwe recepten en leuke ideeën voor het menu. Vaak hebben we de regel van "iedereen neemt iets mee”, vooral als je veel gasten hebt, maar de gastvrouwen en heren willen in ieder geval een goede indruk maken met de versieringen en met het eten. Afhankelijk van het feest kun je dus kiezen voor bepaalde recepten of voor meer sfeervolle themadecoraties. Laten we bijvoorbeeld Pasen nemen: haasjes, kuikens en eieren zijn meestal de meest populaire versieringen en met hapjes kun je je fantasie de vrije loop laten.

Ben je klaar om je te laten inspireren door deze voortreffelijke Paashapjes? We weten zeker dat je je gasten versteld zult doen staan!

Advertisement

1. Gekookte eieren in de vorm van een haas

1. Gekookte eieren in de vorm van een haas

Pinterest

Een klassieker die gemakkelijk te maken is: haasjes van hardgekookte eieren. Er zijn veel variaties op dit eenvoudige "recept" en dat van ons is zeker het gemakkelijkst te maken. Wat je nodig hebt, zijn... eieren! Kook ze en pel ze af als ze hardgekookt zijn. Voor de compositie snijd je de eieren gewoon op de juiste manier: een perfecte helft is goed voor het lichaam, terwijl je voor het hoofd wat meer eiwit moet snijden om het bovenste deel een bolle vorm te geven. Voor de oren volstaat een half ei dat in twee delen is verdeeld. Ten slotte kun je wortels en rozemarijn gebruiken om neus, ogen en snor te versieren.

Een zeer spectaculair voorgerecht op basis van gekookte eieren!

Advertisement

2. Huzarensalade of tonijnsaus decoreren

2. Huzarensalade of tonijnsaus decoreren

Pinterest

Heb je een huzarensalade of een tonijnsaus bereid, maar weet je niet hoe je deze aan je gasten moet presenteren? Dat doe je zo: maak een paar hardgekookte eieren en verander ze in schattige kuikens. Versier ze met blaadjes peterselie die de "vleugels" van het kuiken vormen, en voeg een bolletje bestaande uit aardappelen en gesmolten kaas toe om het hoofd te maken.

3. Panzerotti in de vorm van hanen

3. Panzerotti in de vorm van hanen

Pinterest

Panzerotti gevuld met tomaat en mozzarella (of andere ingrediënten naar keuze) zijn een zeer smakelijke kleine specialiteit, die kan worden gebruikt en vernieuwd voor de Paastraditie. Paprika's en wortelen zijn de extra ingrediënten voor het samenstellen van de versieringen: rode paprika is perfect voor het maken van de hanenkam, en wortelen voor het maken van de poten en de snavel. Veel plezier!

4. Rozen of tulpen van vleeswaren

4. Rozen of tulpen van vleeswaren

Pinterest

Pasen valt ook samen met de lente, dus waarom zou je geen gebruik maken van de vormen van de natuur? Niet alleen canapés in de vorm van dieren op de tafels, maar ook in de vorm van bloemen! Om het scenografische effect te benutten, gebruik je de steel van een paprika en rol je er een heerlijk plakje ham of ander gezouten vleeswaren in. Het eindresultaat zijn mooie "hamrozen"!

5. Tulpen van wortelen en komkommer

5. Tulpen van wortelen en komkommer

Pinterest

Om bij het bloementhema te blijven, je kunt prachtige tulpen maken met slechts twee ingrediënten: wortelen en komkommers. Snij een schijfje wortel in de vorm van een bloem en een plakje komkommer om de bladeren te maken. Combineer alles met een tandenstoker en gebruik nog een schijfje wortel om een ​​ondersteunende basis te maken. Et voilà, klaar is kees!

Advertisement

6. "Hardgekookte" kuikens

6. "Hardgekookte" kuikens

Pinterest

Hardgekookte eieren zijn zeker een van de hoofdingrediënten van Pasen en ook een van de meest gebruikte om zeer mooie decoraties te maken. Kuikens gemaakt van hardgekookte eieren zijn een must op tafel! De procedure is heel eenvoudig, maar vereist een minimum aan behendigheid wanneer je het eiwit gaat snijden om de schaal waarin het kuiken wordt geplaatst te maken. De dooier in het midden is je kuiken, die je kunt versieren met een stukje wortel voor de snavel en twee zwarte peperkorrels voor de ogen.

7. Kuikentje van kaas

7. Kuikentje van kaas

ideas.hallmark.com

Een andere leuke manier om hapjes in de vorm van een kuiken te maken is deze: neem wat roomkaas (welke je maar wilt), worcestersaus, geraspte citroenschil, zout en peper. Meng alles met een mixer en laat het daarna minimaal een uur in de koelkast staan. Neem een ​​paar grote ontpitte olijven en bedek ze met de saus die je in de koelkast hebt bewaard; vorm consistente balletjes. Nu zijn ze klaar om ze te versieren met snavel, ogen en pootjes!

Advertisement