Een moeder maakt tijdschema's om voor haar 7 kinderen te zorgen: na 19.30 uur verklaart ze zichzelf "buiten dienst"

Janine image
door Janine

04 April 2021

Een moeder maakt tijdschema's om voor haar 7 kinderen te zorgen: na 19.30 uur verklaart ze zichzelf "buiten dienst"
Advertisement

Een “perfecte” moeder zijn kan een heel moeilijk doel zijn om te bereiken voor alle veeleisende vrouwen die de behoefte voelen, maar het kan echt onmogelijk worden voor mensen met veel kinderen. Constance Hall, moeder van zeven kinderen en een beroemde blogger en influencer, weet het goed, die compromissen moest sluiten om niet het hoofd te verliezen achter elk probleem dat door haar kinderen werd opgeworpen. De door Constance voorgestelde oplossing? Vanaf 19.30 uur moeten haar kinderen voor zichzelf zorgen, want ze verklaart zich dan officieel "buiten dienst". Hoewel het misschien een ietwat vreemde manier lijkt om het ouderschap te leven, heeft de blogger laten zien hoe haar kinderen beetje bij beetje eraan gewend raakten om veel dingen alleen te doen.

via Perth Noe

Advertisement
Instagram / mrsconstancehall

Instagram / mrsconstancehall

Het is belangrijk om kinderen vroeg aan onafhankelijkheid te laten wennen - dit is een kwaliteit die hen als volwassenen veel zal opleveren. Constance zorgt er in ieder geval voor dat ze er altijd is in geval van nood, maar wijst erop dat ze vanaf een bepaalde tijd ook de vrijheid neemt om tijd aan zichzelf te besteden. Als het niets extreems is waarvoor ze aanwezig moet zijn, "houdt Constance op met moeder te zijn" vanaf 19.30 uur: ze pakt een glas wijn, zet haar koptelefoon op en belt bijvoorbeeld haar zus. Het gaat er niet om om niet consequent te zijn met de kinderen, maar om die paar persoonlijke ruimtes die nog beschikbaar zijn veilig te stellen en niet gek te worden voor elk probleem met de kleintjes van het huis. Aan de andere kant, stel je voor dat je elke avond zeven kinderen in bad moet doen. Constance is er heel duidelijk over: als de badroutine elke avond een reden van tragedie moet zijn, kunnen ze ook naar school gaan zonder zich te hebben gewassen. Zullen ze stinken? Als een klasgenoot hen erop zal wijzen, zullen ze misschien leren zich te wassen op een consequentere manier.

Advertisement
Instagram / mrsconstancehall

Instagram / mrsconstancehall

Evenzo laat Constance haar kinderen met hun handen eten als ze dat willen en serveert ze één gerecht en als ze het niet lekker vinden, betekent dit dat ze zich moeten behelpen. Constance staat er op om te proberen een beetje gelukkiger te zijn, zich minder zorgen te maken over de vuile vaat, kleren die gestreken moeten worden of kinderen die in bad moeten, koste wat het kost. Volgens deze moeder helpt haar methode iedereen in huis om serener te zijn.

Wat vind je van deze "methode"? Ben je het met haar eens of heb je een andere visie? Laat het ons weten in de comments!

Advertisement