Het paard loopt naar zijn baasje en troost haar wanneer hij haar hoort huilen: een ontroerende scène

Janine image
door Janine

29 Maart 2021

Het paard loopt naar zijn baasje en troost haar wanneer hij haar hoort huilen: een ontroerende scène
Advertisement

Zoals we allemaal weten, weten onze dierenvrienden heel goed onze stemmingen te interpreteren, veel beter dan we ons zouden voorstellen. Met een hond of een kat is het misschien gemakkelijker om je met de situatie te identificeren: wie heeft zich nooit een beetje verdrietig gevoeld waarna de kat bij je op schoot sprong en begon te spinnen, of een hond die je gezicht likte? Hetzelfde kan ook gebeuren met een paard. Ja, je leest het goed - onze paardenvrienden zijn geen ongevoelige wezens die alleen aan hooi kauwen denken. Om dit te bewijzen experimenteerde Kennedi Buster met haar paard en deed alsof ze wanhopig huilde. De reactie van het dier liet niet lang op zich wachten.

via Youtube / BVIRAL

Advertisement
Youtube / BVIRAL

Youtube / BVIRAL

Het meisje plaatste een camera in de stal waar alleen zij en haar paard aanwezig waren. Plots begint de jonge vrouw te huilen, in de hoop een reactie te krijgen van haar geliefde paard. In eerste instantie lijkt het erop dat het dier niet doorheeft wat er gebeurt en we zien hem aan de andere kant van de stal staan, gretig kauwend op zijn hooi. Plots begint Kennedi harder te snikken en het paard lijkt haar op te merken.

Advertisement
Youtube / BVIRAL

Youtube / BVIRAL

Hij draait zich om, ziet haar huilen en verspilt geen tijd: langzaam nadert hij haar, maar niet voordat hij wat hooi van de grond heeft gehaald om haar te kunnen troosten. Aan de andere kant, zoals een gebruiker ook gekscherend opmerkte, zal het paard hebben gedacht: "Als het hooi mij gelukkig maakt, kan het jou misschien ook opvrolijken!". Een simpele en duidelijke logica!

Alle gekheid op een stokje, het kleine en korte experiment diende om aan te tonen hoe paarden ook de gemoedstoestand van ons mensen heel goed lijken te interpreteren. Tegenover zijn geliefde baasje, die hem elke dag borstelt en verzorgt, aarzelde hij niet om in te grijpen om haar te steunen, toen hij haar hoorde huilen. Zelfs als het experiment niet veel wetenschappelijke waarde heeft, is één ding zeker: dit paard is dol op zijn baasje en zou haar nooit willen zien lijden! Hier is de video van de ontroerende scène:

Advertisement