"Ik hou van mijn dochter, maar ik haat het om moeder te zijn": de oprechte woorden van deze vrouw zorgen voor ophef - BekijkDezeVideo.nl
x
"Ik hou van mijn dochter, maar ik haat…
Een moeder wordt aangevallen omdat ze haar kind op een openbare plaats borstvoeding geeft: haar getuigenis zet aan tot nadenken 16 betekenisvolle foto’s die ons hoop geven in de mensen

"Ik hou van mijn dochter, maar ik haat het om moeder te zijn": de oprechte woorden van deze vrouw zorgen voor ophef

24 Mei 2021 • Door Janine
1.399
Advertisement

In de huidige samenleving leven vrouwen nog steeds met de last dat ze zich moeten conformeren aan één enkele gedachte die hen afschildert als trotse moeders van hun kinderen. Maar is het echt zo gewoon om dat verlangen naar het moederschap te voelen dat je op een gegeven moment ertoe aanzet om de beslissing te nemen om een ​​kind te willen krijgen? Laten we zeggen dat niet alle vrouwen dit verlangen voelen, maar het lijkt erop dat de samenleving er nog niet klaar voor is. Als een vrouw geen kinderen wil, omdat ze zich er niet klaar voor voelt of om een ​​andere reden, zou dat geen probleem moeten zijn. Schrijfster Karla Tenório jaar, 38 jaar, leefde 10 jaar met een vreselijk schuldgevoel en slaagde er pas in 2017 in om van een last af te komen die helaas veel ophef veroorzaakte: "Ik hou van mijn dochter, maar ik haat het om moeder te zijn". Karla werd moeder om te voldoen aan het verlangen van haar man naar het vaderschap, en vanaf het moment van haar geboorte tot vandaag zegt ze spijt te hebben. Maar opgelet: ze houdt heel veel van haar dochter, het is alleen dat ze het moederschap niet deelt op dezelfde manier als het ons wordt voorgesteld.


Karla Tenório is een van die vrouwen die, net als zoveel anderen, het niet kunnen verdragen wanneer iemand haar vraagt: "Wanneer ga je eens aan kinderen denken?”; niemand zou het recht moeten hebben om zich te bemoeien met het leven van anderen, met zulke persoonlijke vragen, dat ze een ongeëvenaarde sociale druk op vrouwen uitoefenen. Als een vrouw geen kinderen wil hebben, is dat dan een probleem? Moet Karla zich er schuldig over voelen? Karla zweeg al tien jaar over deze gedachte, maar dit betekent niet dat ze zich er goed over voelde: vanaf het moment van de bevalling had ze graag terug willen gaan en zelfs in de daaropvolgende jaren had ze altijd een gevoel van algehele malaise bij het bedekken van de moederrol. Op een dag ontmoette ze een groep vrouwen die er precies hetzelfde over dachten als zij, en eindelijk kon ze de situatie beter inkaderen.

Karla houdt heel veel van haar dochter, daar mag geen twijfel over bestaan, maar ze haat het om moeder te zijn, ze haat het “klassieke idee van het moederschap”, volgens welke moeder worden het mooiste van de wereld is waar je hele bestaan ​​wijden aan je kinderen en hun welzijn het enige doel is dat je moet nastreven. Vroeger had ze de neiging zich schuldig te voelen, nu heeft Karla begrepen dat moeder zijn en van je kinderen houden twee verschillende dingen zijn en dat er niets mis is met het toe te geven. Haar getuigenis wil een lichtbaken zijn voor al die meisjes en vrouwen die vinden dat ze kinderen moeten krijgen, maar die in werkelijkheid geen enkele stimulans voelen en gewoon hun leven willen voortzetten zonder kinderen en zonder zich daarvoor schuldig te voelen.

Advertisement

Wat vind jij, deel je de gedachte van deze moeder? Laat het ons weten in de comments!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt