Dierenarts ontmoet olifant die hij 12 jaar eerder redde: "We herkenden en begroeten elkaar” - BekijkDezeVideo.nl
x
Dierenarts ontmoet olifant die hij 12…
Hij was ober in het buitenland: nu is hij een ingenieur die voor de NASA werkt 26-jarig meisje bekritiseerd omdat ze een relatie heeft met een oudere man:

Dierenarts ontmoet olifant die hij 12 jaar eerder redde: "We herkenden en begroeten elkaar”

13 Juli 2021 • Door Janine
22.827
Advertisement

Mens en dier weten in veel gevallen een heel bijzondere band te creëren. Als een mens bijvoorbeeld voor een dier in nood gaat zorgen, kun je er zeker van zijn dat het dier in kwestie hem zijn leven lang dankbaar zal zijn. Het lijkt erop dat de Thaise dierenarts, Dr. Pattarapol Maneeon, hiervan het bewijs had tijdens de gelukkige ontmoeting met een olifant die hij 12 jaar eerder had behandeld. De olifant genaamd Plai Thang lijkt op zijn beurt degene te hebben herkend die, vele jaren eerder, letterlijk zijn leven had gered. Een heel ontroerende ontmoeting, waarvan we enkele heel intense foto's kunnen zien!

Plai Thang is een 31-jarige olifant die 12 jaar voorafgaand aan deze buitengewone gebeurtenis werd gered door het personeel van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation van een bijna zekere dood. In 2009 werd het arme dier in zeer slechte omstandigheden gevonden in de bossen van Rayong, in het oosten van Thailand. De olifant leed aan trypanosomiasis, een potentieel dodelijke infectieziekte, waarvan Dr. Pattarapol hem echter wist te genezen. De olifant leed ook aan andere pathologieën en toen hij op het grondgebied van de Forest Industry Organization, in de provincie Lampang, arriveerde om te worden behandeld, bleek hij behoorlijk agressief te zijn. Tegelijkertijd toonde de olifant echter ook een grote intelligentie: hij wist dat die mensen hem alleen maar probeerden te genezen. Dokter Pattarapol slaagde er met grote vastberadenheid en geduld in om Plai Thang, die werd vrijgelaten in zijn natuurlijke habitat, volledig te genezen. Nu, na 12 jaar nooit een mens te hebben ontmoet, lijkt de olifant "zijn" dierenarts te hebben herkend.

Dokter Pattarapol patrouilleerde door het bosrijke gebied toen hij plotseling het karakteristieke trompetteren van de olifant die hij 12 jaar geleden ontmoette herkende: hij wist zeker dat het Plai Thang was! Evenzo, toen de twee oog in oog kwamen te staan, leek de olifant hem te hebben herkend. Als teken van vriendschap en dankbaarheid strekte Plai Thang zijn slurf uit in de richting van de man en deze stak zijn hand uit om het dier aan te raken.

"Ik herinner me zijn geluid heel duidelijk," merkte Dr. Pattarapol op, “Het trompetteren van Plai Thang is heel uniek. Toen we hem voor het eerst ontmoetten, was hij erg agressief. Zijn lichaam was zwak en hij kon de andere olifanten niet bijhouden. Zijn genezing duurde lang, maar we ontdekten dat hij erg intelligent was: hij wilde genezen. Nu hebben we elkaar weer ontmoet. We herkenden en groeten elkaar. Het was een heel bijzonder moment”, zei de arts, zichtbaar ontroerd. Hoe kun je niet ontroerd worden door gebaren als deze?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt