Dit gezichtskostuum wordt gedragen door Chinese vrouwen om het gezicht niet te bruinen - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit gezichtskostuum wordt gedragen door…
Moeder neemt haar eenjarige zoon mee naar het sollicitatiegesprek en kleedt hem aan met een elegant jasje en vlinderdas

Dit gezichtskostuum wordt gedragen door Chinese vrouwen om het gezicht niet te bruinen

17 Juli 2021 • Door Janine
1.211
Advertisement

De zomer is het seizoen van warmte, hoge temperaturen, zon, zee en stranden: wie houdt er niet van om naar de dichtstbijzijnde kust te gaan om in het blauwe water te zwemmen, onder de parasol te liggen en een gezond zonnebruin kleurtje te krijgen? We snakken allemaal naar zo'n dagje ontspanning, maar toch moeten we oppassen voor de negatieve effecten van de eerste zonnestralen: onze huid reageert niet altijd positief op het zonnen, dus het is belangrijk om te weten hoe je jezelf kunt beschermen tegen de zonnestralen met een geschikte crème of te proberen je lichaam niet te lang bloot te stellen aan de zon.

via: Vogue

Om onaangename en onverwachte kleurtjes te voorkomen, heeft China een zomerse uitvinding bedacht die veel vrouwen in het Aziatische land gelukkig maakt: hier is de zogenaamde "Facekini", oftewel een lapje stof gemaakt van spandex, een bijzonder elastisch materiaal, die velen op het strand gebruiken om hun gezicht te bedekken en te beschermen tegen de zonnestralen.

Het idee van de Facekini ontstond via een Chinese vrouw die het idee had om de witte en bleke huid die typisch is voor de inwoners van het Aziatische land te behouden door zwemkleding van spandex te maken voor de badplaatsen aan de kust van Qingdao, in de provincie Shandong; er is echter een heel specifieke reden achter deze merkwaardige uitvinding: volgens het Chinese geloof en de Chinese traditie komt een bleke en gladde huid overeen met fysieke en mentale gezondheid, terwijl een donkerdere huidskleur overeenkomt met ziekte en het idee van vulgariteit.

Advertisement

Van een lokale uitvinding zijn de Facekini's snel uitgegroeid tot zomeraccessoires waar over de hele wereld veel vraag naar is, tegen redelijke en voordelige prijzen en voor alle smaken: van de meest flamboyante kleuren tot geometrische vormen en de meest modieuze prints, zijn deze facekini's onmisbaar geworden voor veel Aziatische vrouwen!

Het maakt niet uit dat het onder dat accessoire warm en vooral erg vochtig is, de Facekini is de enige veilige bescherming tegen de zonnestralen; alleen op deze manier wordt het gezicht niet bruin en krijgt het niet de spreekwoordelijke donkere kleur die typerend is voor het lichaam van een persoon die lange tijd aan de zon is blootgesteld en onder de parasol heeft gelegen.

Nu lijkt de mode van de Facekini heel Azië te hebben veroverd, en wie weet of het een voorbijgaande trend zal zijn of dat dit strandaccessoire na verloop van tijd zelfs in westerse landen zal doordringen...

Advertisement

Het moet gezegd dat deze leuke en kleurrijke mode die uit China komt, meer dan een paar mensen perplex heeft gemaakt, vooral in het Westen: zal de Facekini ooit een succes worden, zelfs in het buitenland? Wie weet!

Heb je in de tussentijd zin om een ​​lapje stof op je gezicht te dragen in de zinderende zomertemperaturen op het strand, zoals deze Chinese vrouwen doen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt