Hij studeert op 25-jarige leeftijd zes keer af en heeft een boodschap voor jongeren: “Stel jezelf geen grenzen" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij studeert op 25-jarige leeftijd zes…
Tweelingzussen daten met een identieke tweeling: degenen die hen op straat tegenkomen, denken dat ze Ze nodigen haar 6-jarige zoon niet uit bij de diploma-uitreiking omdat hij het syndroom van Down heeft: een moeder lucht haar hart

Hij studeert op 25-jarige leeftijd zes keer af en heeft een boodschap voor jongeren: “Stel jezelf geen grenzen"

18 Juli 2021 • Door Janine
1.021
Advertisement

Zes keer afgestudeerd op 25-jarige leeftijd is een record dat, zeker in Italië, de jonge Samuele Cannas voor het eerst haalde. Zijn objectief was echter zeker niet om records te breken, maar om het doel te bereiken dat hij zichzelf had gesteld. De jonge Samuele is cum laude afgestudeerd in geneeskunde, maar tegen eind 2021 zal hij ook andere diploma's behalen. Daarom zal Samuele aan het einde van het jaar zes keer zijn afgestudeerd om in zijn ongelooflijke curriculum te worden opgenomen! Maar hoe kan het dat hij zoveel heeft gestudeerd? Het is allemaal te danken aan zijn nieuwsgierigheid en vastberadenheid, waarna hij interdisciplinariteit uitbuitte om de puzzelstukjes in elkaar te zetten die hem vanzelfsprekend leken om te voltooien. Nadat hij een basis in geneeskunde had gehad, wilde hij ook techniek studeren, omdat er in de medische opleiding geen basis in de wiskunde was die hij van fundamenteel belang achtte om robotica op chirurgisch gebied te vertalen.

Samuele heeft een enorme nieuwsgierigheid die hij beschikbaar wil stellen aan anderen: de man wil zijn bijdrage leveren in de geneeskunde, met name door het gebruik van robotica te vertalen in de abdominale chirurgie, in het bijzonder pancreas en lever. Om dit te doen, begreep hij hoe belangrijk het was om zich niet te beperken tot zijn eigen vakgebied: "Ik begon mijn pad in de geneeskunde en ik merkte dat sommige vaardigheden niet aanwezig waren, zoals wiskunde, die fundamenteel zijn voor het vertalen van robotica naar het chirurgisch gebied. Dus bijna voor de lol ben ik samen met mijn vriend Giulio De Angeli begonnen met buitenschoolse examens om me in deze vaardigheden te verdiepen". Moraal van het verhaal, binnen een paar jaar had Samuele examens afgelegd, niet alleen in geneeskunde, maar ook in andere opleidingen. Daarom bereidt hij zich, na zijn studie geneeskunde aan de universiteit van Pisa, ook voor op de biotechnologie, biomedische technologie, moleculaire biotechnologie en een master in de medische wetenschappen. In 2017 was hij al afgestudeerd als pianist aan het Conservatorium van Cagliari. Ook in dit geval haalde hij een ​​diploma met een cijfer van 10/10 summa cum laude.

Hij is ervan overtuigd dat hij geen uitzonderlijke prestatie heeft geleverd: "Ik denk dat de enige limieten diegene zijn die we onszelf stellen. Iedereen moet duidelijk zijn over zijn doel en de beste manier vinden om dit te bereiken." Hij deed het en vroeg zich duidelijk af wat hij nodig had om robotica in de geneeskunde toe te passen, en nu is hij klaar om in deze wereld verder te studeren en te werken. Hij heeft al aanbiedingen gekregen in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar wat zijn beslissing ook is, hij hoopt na zijn studie terug te kunnen keren naar Italië.

De boodschap die hij heeft voor jongeren zoals hij is even eenvoudig als motiverend: "Het aantal diploma’s is niet belangrijk, het doel is het belangrijkste. Dit is de boodschap die ik aan andere studenten wil meegeven: stel jezelf geen grenzen, volg je dromen en geef niet op."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt