Deze 25-jarige dame wil niet langer haar grijze haar verbergen, ze stopt het met verven en houdt van zichzelf zoals ze is - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze 25-jarige dame wil niet langer…
15 honden moesten in bad, maar het werd een complete nachtmerrie Een vrouw neemt een zieke hond in huis zodat hij zijn laatste dagen omringd wordt door veel liefde en genegenheid

Deze 25-jarige dame wil niet langer haar grijze haar verbergen, ze stopt het met verven en houdt van zichzelf zoals ze is

02 Augustus 2021 • Door Skip
1.653
Advertisement

Sommige vrouwen vinden het echt een tragedie wanneer ze hun eerste grijze haar vinden! Vaak worden grijze haren als iets gezien dat echt niet mooi staat, waardoor dan verfkleuren je hele leven lang erbij komen als schoonheidsondershulpmiddel. Sommige vrouwen zijn het echter zat om zich te verstoppen en wensen dit aspect wat zo natuurlijk is, te normaliseren: grijze haren, we krijgen ze allemaal." Een van die vrouwen is de 27-jarige Australische Sophie McGrath, keramiste. Toen ze nog maar 25 was begon ze grijswitte haar te accepteren verfde ze het nooit meer.    

via: Metro

Toen Sophie al op haar dertiende haar eerste grijze haar ontdekte, zag ze dat niet als iets verkeerds. Ze pakte een pincet, verwijderde hem en dacht er verder niet meer over na. Gaandeweg leken er steeds sneller meer grijze haren bij te komen en kon Sophie niets anders doen dan ze uit blijven trekken. Dit ging door tot haar vijftiende toen al het haar grijs was geworden en ze wel moest gaan verven.   

Sophie hechtte niet veel belang aan wat ze had, ook al kan dit voor veel mensen toch frustrerend zijn. Het enige vervelende was dat ze vaak moest verven, al kon ze hierdoor wel haar creatieve kant laten zien: ze kon talloze kleuren proberen, die gaan zoals bekend op zulk lichtgekleurd haar alleen nog maar meer stralen. Ruim 10 jaar lang bleef ze steeds d'r haar verven totdat ze het op haar 25ste ineens zat was zoveel geld uit te geven. Ze vond dat het tijd was om haar grijze haren te omarmen, ze niet als afwijking te zien, maar als iets bijzonders. Ze zegt:"Ik had geen zelfvertrouwen toen ik mijn haar verfde omdat ik het gevoel had iets te moeten verbergen dat voor mij gewoon was.

Ze moest er altijd erg goed op letten alle grijze haren volledig te verbergen. Het werd een obsessie. Bovendien werd Sophie's haar steeds zwakker door chemicaliën in de verf. Toen ze het grijs eenmaal geaccepteerd had besloot ze niet alleen d'r haar zo te laten, maar ook op haar trouwdag het grijs nadruk te geven door de punten te verven.

Instagram heeft er zonder twijfel aan bijgedragen dat ze haar grijze haren heeft leren accepteren. Ze begon influencers te volgen die net als zij grijs haar hadden en die andere vrouwen aanspoorden om hun haar ook te accepteren, zonder in te zitten over de oordelen van anderen. Nu voelt Sophie zich veel zelfverzekerder, vrij en is ze vrij van haar zorgen om iets te moeten verbergen van zichzelf. Ze zegt:"Op deze manier normen loslaten heeft me het vertrouwen gegeven dit ook te doen op andere gebieden in mijn leven en ben ik echt heel gelukkig de eerste stap te hebben gezet."     

Advertisement

Grijs haar hebben betekent niet hetzelde als ouder worden, het is iets gewoons dat vele mensen op aarde overkomt, zelfs wanneer ze heel jong zijn. Is het dan echt de moeite waard om iets van jezelf te verstoppen wanneer je je ook vrij kunt voelen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt