De blinde hond kan na de operatie weer zien: de video van zijn onbedwingbare vreugde - BekijkDezeVideo.nl
x
De blinde hond kan na de operatie weer…
Geschorst van school, straft zijn moeder hem door hem het afval te laten weggooien en het gras bij de buren te maaien

De blinde hond kan na de operatie weer zien: de video van zijn onbedwingbare vreugde

24 Augustus 2021 • Door Janine
4.150
Advertisement

De verzorging van een huisdier kost geld, maar het hebben van een huisdier kan ook erg duur worden als het gezondheidsproblemen heeft.

Duffy, een Ierse terriër die in Pennsylvania woont, heeft een zeer liefhebbende familie gevonden die hem heeft genezen van verschillende ziekten, van diabetes tot blindheid. Maar alle moeite en kosten wierpen vruchten af ​​voor de eigenaren door Duffy's geweldige reactie van genegenheid toen hij zich realiseerde dat hij weer kon zien! Een blijk van geluk dat iedereen ontroerde, van de baasjes, tot de artsen, tot de internetgebruikers die zijn video viraal maakten.


De oogchirurgie heeft de afgelopen jaren ongelooflijke vooruitgang geboekt, waardoor grote aantallen mensen weer kunnen zien. En dat geldt ook in de veterinaire sector, waar het met veel succes wordt toegepast. Hiervan profiteerde een Ierse terriër in Pennsylvania die door zijn baasjes werd vastgelegd in de eerste momenten van vreugde toen hij zich realiseerde dat hij weer kon zien.

Duffy heeft zijn hele leven te kampen gehad met medische problemen. Hij heeft diabetes en dit heeft geleid tot verschillende complicaties waar veel honden in hun leven nog nooit mee te maken hebben gehad. Het heeft de afgelopen jaren ook zijn gezichtsvermogen aangetast, en deze blindheid heeft de kwaliteit van zijn leven ongetwijfeld beïnvloed.

Honden kunnen zich, meer dan mensen, heel goed aanpassen wanneer de integriteit van een zintuig of een deel van het lichaam ontbreekt. Maar het zicht blijft een zeer belangrijk zintuig voor de gezondheid van een hond. Om deze reden besloot de familie alles te proberen: een operatie die Duffy's oogproblemen zou kunnen oplossen.

De terriër werd opgenomen in het Veterinary Referral Center in Mayers waar hij verschillende behandelingen en uiteindelijk een succesvolle operatie onderging.

"De hond leek gek van vreugde", zei een van de artsen die getuige was van Duffy's eerste reacties. “Het zien van de kleuren en het zien van de gezichten van zijn baasjes op een onverwachte manier maakte hem zo blij. Het is onmogelijk om uit te leggen hoe communicatief dieren kunnen zijn, zelfs zonder te spreken!"

Lang leve Duffy en zijn geweldige familie van mensen die goed voor hem zorgen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt