x
Deze hond heeft het web "geschokt" vanwege…
Trotse vader prijst de toewijding van zijn 14-jarige zoon om de hele dag in een fastfoodrestaurant te werken: stortvloed van kritiek Autistische jongen wordt 15 maar heeft geen vrienden: “Niemand heeft hem gefeliciteerd”

Deze hond heeft het web "geschokt" vanwege zijn merkwaardige uiterlijk: zijn gezicht lijkt op dat van een mens

10 Oktober 2021 • Door Janine
10.855
Advertisement

Minstens één keer in je leven, terwijl je stopte om een ​​puppy op straat te aaien, heb je zeker de uitdrukking gehoord: "Hij heeft zo'n menselijke uitstraling, hij lijkt te communiceren met deze kleine ogen." Inderdaad, vaak lijken onze honden met ons te willen praten door hun "menselijke" ogen. Toch is er een hond die niet alleen lijkt te communiceren met zijn ogen, maar met zijn hele gezicht vanwege zijn ongelooflijke menselijke eigenschappen. Als je dacht dat je alles al had gezien, heb je het helemaal mis...


Onlangs is de foto van een kleine hond viraal gegaan op het web en als je er goed naar kijkt, begrijp je meteen waarom: de snuit van het dier lijkt het gezicht van een mens te zijn! Yogi is een Shih-Poo, een ras dat voortkomt uit de kruising tussen een Shih Tzu en een poedel. Net als hij zijn er veel voorbeelden van Shih-Poo in de wereld, maar deze driejarige hond is uniek in zijn soort. Als je hem met het juiste perspectief observeert, lijkt het alsof je naar een mens kijkt! Een gelijkenis die niet onopgemerkt bleef op het web.

Toen Chantal Desjardins, trots op haar hond, besloot enkele van zijnr mooiste foto's online te plaatsen, realiseerden Facebook-gebruikers zich meteen de eigenaardigheid van Yogi. De eigenaresse van de hond zelf, die de opmerkingen las, kon het niet helpen, maar merkte de gelijkenis op tussen het gezicht van een Yogi en het gezicht van een persoon.

Als jij ook, kijkend naar de foto van het schattige hondje, een menselijk gezicht lijkt te observeren en niet dat van een hond, maak je geen zorgen, het is allemaal normaal en de wetenschap kan dit vreemde fenomeen verklaren. Het lijkt er namelijk op dat er in dit opzicht veel onderzoek is gedaan, met het argument dat het menselijk brein is geprogrammeerd om bepaalde figuren en bepaalde dierengezichten te herkennen die erg op mensen lijken.

Advertisement

Een fenomeen dat de wetenschap "kinderschema" of beter gezegd "pareidolie" noemt, de neiging van ons mensen om objecten of levende vormen van welke aard dan ook naar menselijke profielen te brengen. Net zoals wolken ons kunnen doen denken aan het profiel van een menselijk gezicht, kan het gezicht van een hond ons ook aan een bekend gezicht doen denken.

Juist door dit vreemde fenomeen werd de kleine Yogi beroemd vanwege zijn gelijkenis met vele beroemdheden. Sommige mensen denken zelfs dat het hondje een beetje op Zach Galifianakis of Jake Gyllenhaal lijkt. Anderen beweren dat hij eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met Topher Grace of Ed Sheeran.

Kortom, gezien de gelijkenis met deze knapperds uit Hollywood kan Yogi alleen maar trots zijn op zijn uiterlijk en genieten van het moment van roem!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt